00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

קרפצ`יו עגבניות פרובנסל

 קרפצ`יו עגבניות פרובנסל

עושים כבוד לעגבניות עם עוד חיבור מדהים של עגבניות ,שמן זית ,שום ועוד דברים טובים אחרים .

המנה לפי מתכון של השף יואב בלימן מפרידה קאלו

במנה עגבניות צרובות בתנור כשעתיים בחום של 160-170 מעלות כשהן מתובלות במלח גס ,פלפל

שחור גרוס ,שום ,תימין ,מעט סוכר חום ושמן זית .

את העגבניות הצלויות משטחים דק ע"י פטיש שניצלים כשהן מונחות בין 2 גיליונות דפי אפייה .  

 

 

בהגשה עם קרטונים ,פרוסות דקיקות של פלפל חריף , בצל ירוק קצוץ ,גבינה טובה ,שמן זית וזעתר .

טעמי המנה מדהימים , העגבניות הצלויות עם שמן הזית ושאר המרכיבים מקבלות טעם שקשה

לשכוח אותו. 

אני מודע לזה שמביני עניין המקפידים על דקויות הכנה ירימו גבה ויאמרו שזה בעצם לא קרפצ`יו מכיוון

שאין כאן תהליך כבישה כמקובל והעגבניות בעצם ניצלו בתנור .

בעקרון זה נכון ואין כאן תהליך קלאסי של קרפצ`יו ורק צורת ההגשה מקבילה לקרפצ`יו והשם

למנה ניתן ע"י השף יואב בליימן שממנו קיבלתי את ההשראה למנה זאת .  

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת