00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

דג סלמון על עגבניות שרופות

09/07/2013

 דג סלמון על עגבניות שרופות

מפגש טעמים משובח של דג אציל צלוי עם עגבניות תמר שניצלו בגריל עד חריכה  .אני מכנה את העגבניות

שרופות /חרוכות מכיוון שמדובר בצלייה מהירה יחסית בחום גבוה 
לעומת עגבניות מיובשות שניצלות בחום

נמוך יותר לזמן ארוך . 


מנה כל כך פשוטה ומהירה להכנה  שפשוט מדהימה אותי  כל פעם מחדש עד כמה 
קל לפעמים להגיע

לטעמים  כאלה  נהדרים מבלי להיות יותר מידי מתוחכם במטבח .



דג סלמון

נתח יפה שנפרס מפילה סלמון טרי , משוח בשמן זית ומתובל במלח ,פלפל שחור גרוס ומעט פפריקה

מתוקה .
הניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה עם העור כלפי מעלה ולצלות בתנור שחומם ל180 מעלות

למשך 30 דקות .


עגבניות שרופות

לחצות את העגבניות לאורכן לחצאים . להניח בקערה ולתבל במלח גס ,פלפל שחור גרוס עלי טימין ושמן זית

. לנער היטב את הקערה על מנת שהעגבניות יעטפו היטב בשמן ובתבלינים .

לסדר את חצאי העגבניות בתבנית מרופדת בנייר אפייה כשהצד החתוך כלפי מעלה .

לצלות בחום של 200-220 מעלות בחלקו העליון של התנור עד שהעגבניות מתחילות להשחיר מעט

ומקבלות מראה שרוף .

בהגשה לעטר עם בצל ירוק קצוץ 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת