00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

הדובדבן שבפנה קוטה

בוקר נפלא לכולם! איך עובר הסופ"ש שלכם? מפיקים את המיטב?

אחרי לילה של מגרנה מטורפת ונורופן ואופטלגין אני מתחילה להתאושש אז מה דעתכם להתפנק קצת בקינוח נחמד מאוד (שהנעים לי את השבת שעברה) שלא קשה להכנה ומשלב טעמים מתוק וחמצמץ בדיוק כמו שאני אוהבת?
הקינוח שלעצמו לא איזה שיא החידוש, בסך הכל פנה קוטה עם מרקחת דובדבנים זריזה, אך האם באמת חייבים חידושים כשיש קינוח איכותי בעל מרקם נהדר וטעם משובח? לדעתי לא-העיקר שיהיה מהנה, מענג קריר וטעים!
אז שנלך על זה?

 

 

*ע"ב מתכון של רוני ונציה מתוך "זמנים מודרניים"*

פנה קוטה עם רוטב דובדבנים
הרכיבים(ל4-5 מנות בכוסות אישיות):
לפנה קוטה
330 מ"ל שמנת להקצפה (1+1/3 כוס)
1/2 מקל וניל או 2 כפיות תמצית וניל איכותית
70 גרם סוכר
45 מ"ל מים קרים (3 כפות)
5 גרם ג'לטין
160 מ"ל רוויון בטמפרטורת החדר (2/3 כוס)
לרוטב דובדבנים
10-15 דובדבנים
2-3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
2-3 כפות סוכר
אפשרות להגשה
אגוזי פקאן מסוכרים קצוצים גס

 

ההכנה:
לפנה קוטה
יוצקים את השמנת לקלחת בינונית ומוסיפים את הסוכר.
אם משתמשים במקל וניל חוצים אותו, מגרדים את תוכנו ומעבירים את הכל לתוך הקלחת.
מחממים את השמנת על אש בינונית תוך ערבוב עד שהסוכר נמס, מסירים מהאש, מוציאים את מקל הוניל ומצננים למצב חמים (אם משתמשים בתמצית וניל מוסיפים אותה בשלב זה).
בכלי קטן שמים את הג'לטין ומכסים במים. משהים בצד עד שכל המים נספגים.
מחממים את הג'לטין במיקרוגל 5-10 שניות עד שכולו נמס.
יוצקים את הג'לטין אל קערת השמנת וטורפים היטב.
יוצקים פנימה את הרוויון  ומערבבים.
מחלקים את התערובת בין כוסות הגשה, מכסים כל כוס בניילון נצמד ומעבירים למקרר לצינון מלא למשך 6-7 שעות.
לרוטב דובדבנים
מגלענים את הדובדבנים וחותכים כל פרי לרבעים.
מפזרים מעל את הסוכר ויוצקים את מיץ הלימון, משהים בצד לכחצי שעה עד שהפירות מגירים מיץ.
מעבירים לקלחת קטנה ומבשלים על אש נמוכה עד 5-7 דקות עד שהפירות מתרככים, אך לא מעבדים צורה.
מצננים לטמפרטורת החדר ומעבירים לקירור.
להגשה
מוציאים את הכוסות מהמקרר ויוצקים על כל אחד מרוטב הדובדבנים.
אם רוצים מפזרים מעט אגוזים קצוצים ומגישים.

 

הערות וברברת לאחר ההכנה:
במתכון מצוין 4-5 כוסות בתכולה של 1/2 כוס. יצאו לי 4 מנות בכוסות שאתם רואים בתמונות שלי.
לא היה לי רוויון בבית לכן השתמשתי בסוג של קרם-פרש ביתי (שמנת מתוקה שהותססה עם יוגורט). אחוזי השומן כמובן הרקיעו שחקים אך המרקם יצא סמיך, קרמי וחלק בצורה יוצאת דופן ובקיצור היה טעים!
את רוטב הדובדבנים די אילתרתי לכן הכמויות לא מדויקות.היה חשוב לי שיהיה מספיק חמוץ כדי לתת ניגוד לפנה קוטה המתוקה. כרגיל אני ממליצה לטעום ולתקן לפי הטעם. 
במתכון המקורי במקום הדובדבנים משתמשים באוכמניות ובכללי לטעמי כל פרי חמצמץ יעשה את העבודה- משמשים, שזיפים וכמובן פירות יער.
אם ידכם משגת קנו מקל וניל אמיתי- זה טעם באמת אחר והמראה החינני המנוקד פשוט משווה לפנה קוטה ארשת מפנקת ואיכותית במיוחד :-)

 

בהצלחה, בתיאבון ושבת נהדרת לכולם!




 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

15 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת