00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

ההגיגית של טל

גלידת שמן זית (ללא מכונת גלידה)

כן, גלידת שמן זית. אני יודע, זה עלול להישמע הרפתקני ומוזר, אבל חכו שתשמעו את זה:
לפני כמה ימים אירחנו כמה חברים, ולקינוח הגשתי סופלה שוקולד עם כדור גלידה בצד. זו לא הפעם הראשונה, כמובן, ובדרך כלל זו גלידת וניל, אבל הפעם שמתי כדור גלידת שמן זית ביתית - ולא אמרתי לאורחים שום דבר. ואז אחת אמרה "וואי, טל, הגלידה ממש טעימה", ואחרת אמרה "כן, גם אני רציתי להגיד... אפשר עוד קצת מהגלידה?" - ואני חייכתי ונתתי תוספת ועוד תוספת, ומישהו אחר שאל "מה זאת הגלידה הזאת? זה לא וניל..." ועל זה עניתי "תאכלו, תאכלו, בסוף אני אספר לכם מה יש בזה".

ובסוף, אחרי שסיפרתי על אתגר "כחומר ביד הבלוגר" של מנטקה, שבמסגרתו אני צריך להכין בכל חודש קינוח או מאפה שבו המרכיב המרכזי הוא חומר גלם שהוכרז מראש, ואחרי שהשווצתי כבדרך אגב בפרלינים במילוי מרשמלו, בגלידת הבירה והשוקולד עם הבייגל'ה ובפירוג ס יאגדה שהכנתי בעבר, סיפרתי להם שהפעם המרכיב המרכזי נבחר להיות גלידה. ומכיוון שאני לא אוהב להשתמש בגלידה כחומר גלם בתוך משהו אחר, החלטתי להכין שוב גלידה ביתית. "כך ש... הגלידה שאכלתם עכשיו, אני הכנתי אותה. זאת גלידת שמן זית."

חלק חייכו, חלק שאלו שאלות (כן, יש בזה שמן זית אמיתי, לא, אין לי מכונת גלידה), אבל אחת מאלה שבהתחלה ביקשה תוספת נזעקה פתאום "לאאא!!"... 
"מה קרה?!" נבהלתי.
"אני שונאת זיתים! אני שונאת שמן זית!" אמרה ולטשה עיניים בצלחתה, שלוקלקה היטב ועכשיו הבהיקה כחדשה...

אז כן, גלידת שמן זית. 

את המתכון שלהלן מצאתי בבלוג מתכונים נהדר באנגלית, בשם "הרפתקאות בבישול". לא שיניתי בו שום דבר, פשוט תרגמתי והכנתי על פי מה שכתוב שם. במקור נעשה שימוש במכונת גלידה, אבל זה ממש לא הכרחי. ובניגוד לפעם ההיא שהכנתי גלידת בירה והכרחתי את עצמי לערבב אותה בכל חצי שעה בדיוק, כאן זה היה הרבה פחות נוקשה, תרתי משמע: התערובת הזו קופאת לאט לאט, אפשר לערבב פעם בשעתיים, פעם בארבע שעות, ולמעשה בסופו של דבר שכחתי מזה עד הבוקר, התערובת קפאה והתקשתה, וכשערבבתי אותה עם מיקסר ידני היא מיד הגיעה למרקם הרצוי. תענוג!

אגב, בסוף התברר שהרעיון לא באמת מקורי כמו שחשבתי, ושאפשר למצוא מתכוני גלידת שמן זית גם בעברית. אז קצת התבאסתי. אבל התנחמתי בגלידה שלי, ואז צילמתי אותה, ויצאה תמונה מהממת, אז זה מה שאני מגיש החודש לאתגר של מנטקה, ותאמינו לי - זה לא מסוג המתכונים שאתם צריכים לקרוא, להגיב ולהמשיך הלאה, ואפילו לא לחייך ולהגיד "היי, אולי אנסה את זה פעם". קומו, עכשיו, ותכינו אותה. זה פשוט, וזה טעים, ואני מציע שתעשו כמוני - הגישו אותה לאורחים מבלי לגלות להם מה יש בפנים, ונראה אם הם יאהבו. אני בטוח-בטוח-בטוח שכן. אפילו אלה מביניהם שלא אוהבים זיתים...

גלידת שמן זית (עם שמן זית אמיתי, ללא מכונת גלידה)

2 כוסות חלב
חצי כוס סוכר
1 כוס שמנת מתוקה
רבע כוס דבש
שלושת רבעי כפית מלח
3 חלמונים (צהובים של ביצה)
חצי כוס שמן זית
חצי כפית תמצית וניל

אז ככה:

בסיר בינוני שמים את החלב, הסוכר, השמנת המתוקה, הדבש והמלח, ומחממים את כל השמחה הזאת תוך כדי ערבוב מדי פעם. רגע לפני שזה רותח - מורידים מהאש.
בינתיים, שלושת הצהובים של הביצה מחכים בקערה בצד. עכשיו צריך לערבב אותם עם הנוזל החם, אבל אם לא נהיה זהירים נקבל חביתה, ולא לשם כך התכנסנו כאן. אז צריך לעשות השוואת טמפרטורות: לוקחים כף מהנוזל החם, שופכים אותה לקערת החלמונים ומערבבים מהר-מהר-מהר. לוקחים עוד כף, שופכים לקערת החלבונים ושוב מערבבים מהר-מהר-מהר. ועוד פעם, ועוד פעם, עד שהקערה עם החלמונים כבר חמה, ואז שופכים את התוכן שלה בחזרה לתוך הסיר - ומחזירים לאש.
עכשיו צריך לחמם את תוכן הסיר על הלהבה הכי קטנה שאפשר תוך כדי ערבוב מתמיד, בין 5 ל-10 דקות, עד שהנוזל מצטמצם ומסמיך קצת. אני חיכיתי משהו כמו 8 דקות עד שנמאס לי לערבב (כל הזמן לערבב!) - ומורידים מהאש.
עכשיו מוסיפים לנוזל החם את שמן הזית ואת תמצית הוניל ומערבבים היטב.
נותנים לכל העסק להצטנן לטמפרטורת החדר. אם שכבת שמן הזית נפרדת וצפה למעלה - זה בסדר גמור, ופשוט צריך לערבב אותה פנימה.
 אחרי שהצטנן מעבירים את הנוזל לקופסת פלסטיק של גלידה שחיסלתם בעבר אבל לא זרקתם לפח אלא שטפתם ושמתם בצד. יאללה יאללה, לכולם יש לפחות אחת כזאת. טוב, אם היא במקרה מלאה בקציצות ותקועה עמוק בפריזר, כמו אצלנו, אפשר לשים גם בקופסה אחרת. ואז -
1. אם יש לכם מכונת גלידה, הכניסו את הקופסה למקרר לארבע שעות לפחות, ולאחר מכן הכניסו את התערובת למכונה על פי הוראות היצרן. אין לי מושג מה הן, כי אין לי מכונת גלידה, אז...
​2. אם אין לכם מכונת גלידה (כמוני!), הכניסו את הקופסה לפריזר, ומדי פעם הוציאו אותה, ערבבו היטב (עדיין יכול להיות שהשמן ייפרד משאר המרכיבים ויצוף למעלה, אבל אל תוותרו לו! ערבבו אותו בחזרה פנימה!) והחזירו בחזרה - עד שתהיו מרוצים מהמרקם שלה. בסופו של דבר, אחרי כמה ערבובים, השמן כבר לא נפרד מהשאר.

וזהו - גלידת שמן הזית שלכם מוכנה. בתיאבון!

למתכוני גלידה נוספים ולמתכונים העושים שימוש בגלידה כחלק מקינוח או מאפה (קאפקייקס גלידה! מיני סקונס מגלידה! מגוון גלידות להכנה בבית!) הקליקו כאן.
שימו לב, החל מהחודש הבא, המתכונים שלי במסגרת אתגר "כחומר ביד הבלוגר" יעברו להתפרסם בבלוג החדש שלי בוורדפרס, רסיסי מילים. אם טרם נרשמתם שם, זה הזמן!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

24 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל wranger אלא אם צויין אחרת