00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

קציצות דג ברוטב חריף

 קציצות דג ברוטב חריף


דגים או קציצות דגים ברוטב עגבניות חריף אחד המאכלים האהובים והמסורתיים בהרבה מטבחים

ים תיכונים . מנה שמשלבת בשר מעודן של דגים עם רוטב עגבניות טריות המתובל ביד נדיבה .

קציצות דג טבולות ברוטב קיימות בהרבה גרסאות כשרובן דומות אחת לשנייה . יש קציצות מדגים כמו

בקלה ,סול ,נסיכת הנילוס אשר טחונות דק ומרקם הקציצות רך ועדין .

אני העדפתי את הגרסה של קציצות מדגים טריים אשר קצצתי עם סכין לקוביות קטנות אבל הדג לא

איבד את זהותו  וטעמו מודגש יותר .

לגבי  החיבור בין הקציצות לרוטב ישנם שמכניסים את הקציצות ישר לרוטב ,ישנם המטגנים את 

הקציצות טיגון קל לפני הכנסתם לרוטב ואני העדפתי לסגור את הקציצות כמה דקות בתנור לפני

החיבור לרוטב . בישול הדג ברוטב נעשה בתנור .


הדג הפעם היה דג בורי טרי במשקל של 2 ק"ג  . לאחר ניקוי ,פילוט וחיתוך נשאר בשר דג לקציצות

במשקל 1.100 ק"ג .


תערובת הקציצות

1 ק"ג פילה דג טרי קצוץ גס

צרור עלי פטרוזיליה

צרור עלי כוסברה

4 שיני שום כתושות

1 ביצה

מעט פרורי לחם

מלח

פלפל שחור

פפריקה מתוקה

כמון

לערבב את כל המרכיבים ולהשאיר לחצי שעה לספיגת טעמים .


הכנת הרוטב

1 בצל סגול קצוץ דק

1 פלפל חריף חתוך לטבעות

1 פלפל אדום/גמבה חתוך לרצועות

4 עגבניות בשלות מגורדות

100 גר` רסק עגבניות

פטרוזיליה /כוסברה

4 שיני שום קצוצות דק

1 כף סוכר

מלח

פלפל שחור

פפריקה מתוקה

כמון

1.5 כוס מים רותחים


הכנת הרוטב

לטגן את הבצל ,רצועות הפלפל האדום וטבעות הפלפל החריף עד שהבצל נעשה שקוף והפלפלים

מתרככים מעט . להוסיף את הפטרוזיליה והכוסברה שקצצנו דק עם שיני השום הקצוצות ולערבב

היטב עד שמריחים היטב את ריח השום ועשבי התיבול .

להוסיף את העגבניות המגורדות , רסק העגבניות והמים החמים ולערבב היטב . להביא לרתיחה

ולהנמיך לאש נמוכה . לתבל בנדיבות ולהמשיך בבישול עוד כ15-20 דקות .


חיבור הקציצות לרוטב והבישול .

יש ליצור קציצות לא גדולות מידי מתערובת הדגים ולהניח אותם בסיר שטוח שמתאים לתנור .

להכניס את הסיר עם הקציצות ללא מכסה לתנור שחומם מראש ל180 מעלות ל10 דקות .

פעולה זאת סוגרת את הקציצות ( במקום פעולת הטיגון המקדים ) לפני החיבור לרוטב ומונעת

התפרקות הקציצות בזמן הבישול .

בשלב זה יש לצקת את הרוטב שהכנו על הקציצות שבסיר ולהחזיר את הסיר עם מכסה

לעוד 20 דקות בישול .

רצוי לתת לקציצות להתקרר מעט לפני ההגשה , המרקם והטעם עדיפים על קציצה רותחת .

בתיאבון 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

9 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת