00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

טונה מלך הים

31/05/2013

טונה מלך הים

הרבה דגים שוחים אצלי במטבח לאחרונה ,דגים טריים ,כסופים וברובם מהסוג המשובח . עצם העובדה שהדג טרי ולא קפוא ומעובד בצורה

תעשייתית הופך אותו למעדן מדהים עם ערך תזונתי ובריאותי גבוה .  אוהב מאד את הזנים המשובחים כמו הלברק ,המוסר וכמובן הלוקוס

היוקרתי אבל אין ספק שהמפגש השבוע עם דג הטונה היה מדהים ובעיני הוא מלך הים . טעמתי השבוע גם את הטונה הלבנה ( זן האלבקור )

וגם את הטונה הכחולה . למרות השמות ..לבנה ...כחולה ...בשר הטונה אדמדם להבדיל מבשר דגים אחרים שהוא לבן  והטעם והמרקם ממש

מזכירים נתחי בשר ושונים בטעם מדגי ים אחרים . בתמונת הכותרת - ניסו האיש שכל דג שמח לראותו ברגעיו האחרונים עם טונה אלבקור .

את הדגים הטריים אני קונה בחנות דגים טריים שנפתחה באזור מגורי ,חנות דגים מדהימה שפשוט כייף לקנות בה . 

חשוב לי לציין שאין לי שום קשר מסחרי לחנות , לא הוזמנתי אליה כבלוגר ואני ממליץ עליה כלקוח שחושב שמדובר במקום ששוה ביקור . 

נתח פילה של דג הטונה אלבקור , שימו לב למרקם המדהים ולצבע הורדרד של בשר הדג . 

 

בתמונה דלעת ודג טונה טרי ( אלבקור ) צלויים בתנור .הדג עם שמ"ז , מלח גס , פלפל שחור גרוס ותערבת

תבלין דג לימונית . צלוי 5 דקות 
בתנור . הדלעת עם שמן זית סויה שחורה מתוקה ,טימין , מלח גס ,פלפל

שחור גרוס כ 20 דקות בתנור . 

 

ועכשיו הכבוד לטונה הכחולה ......( טוענים שלבני מלוכה יש דם כחול ...אז אומרים ) 

 

הטונה הזאת כל כך יוקרתית ואצילה שלא רציתי להרוג אותה פעמיים והכנתי ממנה סביצ`ה 

שמן זית , לימון טרי , מלח גס ,פלפל שחור גרוס ,מעט סויה שחורה מתוקה ,בצל ירוק , סגול ומלפפון ירוק . 

 

עושים כבוד לטונה הכחולה

 

חנות הדגים שלי : אגם הדגים רחוב האצל 32 רמת גן  077-3208030

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת