00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

ההגיגית של טל

פירוג ס יאגדה (מאפה שמרים עם פירות יער)

כאשר הכריזו במנטקה שחומר הגלם הבא שממנו צריך להכין קינוח או מאפה, אחרי מרשמלו ובירה, יהיה פירות יער - לא היה לי מושג מאיפה להתחיל ומה לעשות. חיפשתי באינטרנט, התייעצתי, חשבתי וחשבתי, אבל לא מצאתי רעיון שהדליק אותי וממש עשה לי חשק להסתגר במטבח ולהתלכלך במיץ פירות יער... אלא שאז, בלי קשר לאתגר, נזכרתי בטיול שעשיתי עם המשפחה לפני שנתיים בדיוק: בתחילת יוני 2011 טסתי עם יהונתן ועם ק` לביקור בעיר הולדתה, ניז`ני טאגיל שברוסיה. פגשנו בני משפחה רחוקים, פגשנו חברים שלה מבית הספר, ראינו מקומות מרהיבים, בילינו יחד והיה באמת טיול נהדר. למעשה, כשהגיעה השעה לסיים אותו לחזור ארצה, החלטנו שאנחנו חייבים לעשות אותו שוב מתישהו. קבענו באופן טנטטיבי לעוד שנתיים - דהיינו, יוני 2013 - אבל לצערנו זה לא מתאפשר כרגע. חבל, ממש הייתי רוצה לטוס ולבקר שם שוב.

אניוויי, באחד מימי הטיול ההוא ק` הרימה כמה טלפונים וקבעה פגישה מרגשת בינה לבין שתי חברות ילדות שלא ראתה כבר שנים רבות. נפגשנו כולנו בכיכר שליד העירייה, עשינו היכרות ושוחחנו קצת, ואז התחיל לטפטף קצת גשם אז הלכנו לשבת במקום סמוך שהתגלה כפנינה קטנה ונהדרת בשם שטולי פירוגי, בית קפה אינטימי ונחמד השייך לרשת פופולרית ברוסיה (לאתר ברוסית ובאנגלית). חוץ מקפה, תה או מיץ - מוכרים שם אך ורק פירוגי, כאשר "פירוג" הוא מאפה שממולא בכל מיני דברים טעימים, הנה, תראו, דף מהתפריט:


באותו עמוד של התפריט אפשר למצוא פירוג עם כרוב, פירוג עם בשר, פירוג עם פטריות, פירוג עם תפוחי עץ, פירוג עם גבינה, פירוג עם תות...
יש הרבה סוגים של פירוג. המשותף לכולם הוא הצורה: מרובע. לפי ק', אם זה לא מרובע - זה לא פירוג.

מאחר ולא היה לי מושג מה להזמין, ביקשתי מזוגתי להזמין עבורי משהו טעים. היא לא הסתבכה יותר מדי, וכשהמלצרית הגיעה היא פשוט הצביעה על התמונה בצד שמאל ואמרה "כזה!". זאת, חברים, פירוג עם פירות יער (פירוג ס יאגדה, ברוסית), וכאן הזיכרון מלפני שנתיים מתחבר סוף סוף לאתגר פירות היער הנוכחי של מנטקה. הפעם לא ניסיתי ליצור מתכון מקורי, יצירתי או אפילו יפה במיוחד, למרות שהיא יצאה די נאה - הפעם, עבורי, מדובר בנוסטלגיה: החלטתי לשחזר במטבח הביתי שלי את הפירוג עם פירות היער, ותודה לק` על העזרה בתרגום אינספור מתכונים מרוסית בדרך לגיבוש המתכון הסופי. 

האמת? אני לא יודע אם יצא לי פירוג ס יאגדה בדיוק כמו זה שאכלתי בשטולי פירוגי לפני שנתיים. מה שיצא לי הוא מאפה שמרים ריחני, עם תחתית בצק עבה ומתקתקה, מלית חמצמצה ומעטה קראנצ'י. כשאהיה שם שוב, בשטולי פירוגי שבכיכר ליד עיריית ניז'ני טאגיל, אני מתכוון להזמין שוב ואנסה להשוות. אבל בעצם מה זה משנה. יצא טעים, וזה מה שחשוב. :-)

החומרים לבצק:
2 כפיות שמרים יבשים
חצי כף + 3/4 כוס סוכר
חצי ק"ג קמח
3/4 כוס חלב חמים (לא רותח! 30-35 מעלות כזה)
2 ביצים
1 שקית סוכר וניל
150 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

החומרים למלית:
300 גרם פירות יער, לא משנה איזה. אני השתמשתי בדומדמניות אדומות קפואות 
(אופציה: 1 תפוח עץ ירוק חתוך לקוביות)
3-4 כפות סוכר חום (תלוי בחמיצות של פירות היער שאתם משתמשים בהם)
כף וחצי קורנפלור

אז מה צריך לעשות?

מערבבים את השמרים היבשים עם חצי כף סוכר. מוסיפים 4 כפות מהקמח ומערבבים. מוסיפים את החלב החמים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ונוזלית שנראית כמו טחינה גולמית. מכסים את הקערה בניילון נצמד, מניחים במקום חמים ומחכים עד שזה יכפיל את נפחו. האמת? בהתחלה לא חשבתי שזה יכפיל את נפחו, אבל לעזאזל, זה באמת קרה. אז קצת אמונה ויהיה בסדר. :-)
הכפיל? נו, אמרתי לכם. מעבירים את התערובת הנוזלית הזאת למיקסר עם וו לישה, מוסיפים 2 ביצים, 3/4 כוס סוכר ואת סוכר הוניל. נכון שהיה לנו שם חצי קילו קמח שממנו לקחנו 4 כפות? אז לוקחים עכשיו בערך 3/4 מכמות הקמח שנותרה ומוסיפים לקערה. יש? מעולה, אתם עושים עבודה נהדרת. מתחילים לערבל/ללוש במהירות נמוכה, וכשכל העסק מתגבש לכדי בצק אחיד מוסיפים 150 גרם חמאה בטמפרטורת החדר ואת יתרת הקמח. ממשיכים את פעולת המיקסר עוד 6-7 דקות עד שיש לנו בצק אחיד ונאה. שוב מכסים בניילון נצמד ושוב מניחים להתפחה עד הכפלת הנפח.
הכפיל? עוד פעם?! טוב, זה לא מתכון מסובך. לוקחים את הבצק ומחלקים אותו לשלושת רבעי ורבע. את החלק הגדול יותר מרדדים ומניחים בתבנית, כולל הדפנות. ממש מרפדים את כל התחתית והקירות בבצק, ואם נקרע קצת - לא נורא, סותמים עם קצת בצק ממקום אחר. ממילא תיכף נוסיף מלית, אז זה לא צריך להיות יפה במיוחד. 
מערבבים את פירות היער (במקרה שלי, כאמור, דומדמניות אדומות קפואות) עם הסוכר החום והקורנפלור ומניחים על הבצק שבתבנית. בשלב הזה קצת חששתי שכמות המלית קטנה מדי ואזלו לי הדומדמניות, אז הוספתי קוביות של תפוח עץ אחד, אבל זה לא היה קריטי. עכשיו מרדדים את החלק הקטן יותר של הבצק, חותכים אותו לרצועות ברוחב של משהו כמו 2 ס"מ ומכסים את המלית בצורת שתי וערב. הנה, ככה:


זוכרים את דבריה של ק'? פירוג צריך להיות מרובע, ולכן יש לאפות אותו בתבנית מרובעת.
אני לא לוקח אחריות על שום צורה אחרת מלבד מרובע.

וזהו, לא צריך להתפיח שוב. מיד מורחים בביצה טרופה, מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשהו כמו 40 דקות. 
כשהמאפה יוצא מהתנור, יש לתת לו להצטנן קצת לפני שחותכים אותו, אבל צריך להגיש אותו חם (בעיני הוא הכי טעים אחרי עשרים שניות במיקרו).
אפשר לפזר מעט אבקת סוכר מלמעלה ממש רגע לפני ההגשה (במיוחד אם הפירות בהם השתמשתם חמוצים מאוד).

בתיאבון!

 

ולמתכונים נוספים עם פירות יער (טירמיסו פירות יער! מאפינס פטל עם יוגורט עיזים! פאדג' שוקולד לבן ופירות יער! ועוד ועוד ועוד!!!) - הקליקו כאן

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

35 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל wranger אלא אם צויין אחרת