00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

ההגיגית של טל

גלידת בירה ושוקולד (ללא מכונת גלידה)

אחד מהדברים שירשתי מאמא שלי, בנוסף לאף, שפתיים וחיבה לאופרות סבון (נוטס לנדינג שולטטתתת!), הוא סלידה ממתכונים שבהם אחד מחומרי הגלם הוא כבר מוצר מוגמר. למשל, מתכון לעוגה שבין הפרודוקטים להכנתה נדרשים שלושה חטיפי "מקופלת" מרוסקים. או קאפקייקס שבהם צריך להשתמש בגלידה - גלידה! בבלילה שאחר כך מכניסים לתנור! סליחה, לא חבל על הגלידה? - ואני כבר לא מדבר על כל מתכון שמשתמש ביין אדום, זה כבר בכלל פשע בעיני. כן, אהרוני, אני מדבר אליך.

אבל אז הצטרפתי לאתגר שבמסגרתו צריך להכין בכל חודש משהו טעים עם חומר גלם שהוכרז מראש, ובניגוד לפעם הקודמת (מרשמלו!) - הפעם מדובר בבירה. בירה?! הלו, בירה זה לא חומר גלם! בירה זה משקה. זה בילוי, זה חבר`ה. לשים את כל זה בתוך קערה ולערבב עם משהו אחר?! נו, נו. סביר להניח שלעולם לא הייתי עושה את זה. אבל אתגר זה אתגר, והחלטתי להיענות לו, ואם כבר אני שובר את הגבולות של עצמי - אז הפעם החלטתי להעז ולעשות משהו שעדיין לא עשיתי.

גלידה!
בלי מכונת גלידה. 
(כי אין לי. אבל יום ההולדת שלי ביולי, אהמ-אהמ)
ויצא מ-עו-לה!

שימו לב: המתכון הבא מיועד לחובבי בירה, כי מה שמתקבל ממנו הוא גלידה בטעם שוקולד ובירה. כלומר, אל תופתעו כשתכניסו כפית גדושה לפה ותרגישו מתוק בהתחלה ומריר בסוף, כי הבירה מורגשת היטב. אז הקפידו ליידע את הסועדים מראש שזו לא סתם גלידת שוקולד, בסדר? כי בתור גלידת שוקולד היא לא משהו, אבל בתור גלידת שוקולד ובירה היא מ-עו-לה!

גלידת בירה ושוקולד 
300 גרם שוקולד מריר
500 מ"ל שמנת מתוקה
חצי כוס סוכר
500 מ"ל בירה (השתמשתי במרפי`ס, אבל גם ניסיון עם גולדסטאר היה סבבה)

שנלך על זה?

מתחילים בחלק החביב על יהונתן - שוברים את כל השוקולד לקוביות ושמים בקערה. 
מחממים בסיר שמנת מתוקה וסוכר. מערבבים עד שהסוכר נמס ומחכים שהשמנת תגיע לסף רתיחה. ברגע שמתחילות בועות מכבים את האש וזורקים פנימה את השוקולד ששברנו לקוביות. מחכים דקה - ומערבבים לתערובת חלקה.
מחכים עוד 5-10 דקות שיצטנן קצת, ואז נושמים עמוק, ממלמלים תפילה חרישית, גונבים שלוק קטן ושופכים פנימה את הבירה. מערבבים היטב ונותנים לכל העסק להתקרר לטמפרטורת החדר.

עכשיו צריך להעביר את התערובת לכלי שאפשר להכניס לפריזר. כדאי לעשות את זה דרך מסננת, למקרה שחלק מהשוקולד לא נמס עד הסוף, אלא אם בא לכם גלידת בירה ושוקולד עם חתיכות שוקולד, שזה גם מגניב מאוד (אבל לא מגניב כמו השדרוג המוצלח שתיכף אספר לכם עליו! חכו לסוף!).

וכאן מתחילה ההשתעבדות לגלידה: כל חצי שעה מוציאים מהפריזר את הקערה ומערבבים. אבל כל חצי שעה, חבר`ה, אל תזייפו ואל תרמו. הגלידה לא מטומטמת. תכוונו טיימר או משהו: בהתחלה רק תכניסו לקקן לקערה ותשכשכו קצת, אחרי כמה חצאי-שעות תצטרכו כבר כף כדי לגרד את מה שמצטבר על דפנות הקערה, ולקראת הסוף כבר תוציאו את הארטילריה הכבדה - המיקסר. סה"כ זה לקח לי משהו כמו חמש-שש שעות עד שנרדמתי על הספה מול הטלוויזיה שהייתי מרוצה מהתוצאה, כך שאני ממליץ להתחיל את ההכנה בבוקר או בצהריים, אחרת אתם עלולים למצוא את עצמכם מעירים חצי בית בגלל שהדלקתם מיקסר בעשרה לארבע לפנות בוקר, ואז אל תבואו אלי להתלונן על שטף הקללות שיבקע מחדר השינה של בן/בת הזוג.

וזהו! בתיאב... 

אה, רגע, יש עוד!

אתם יושבים? שבו, שבו. קבלו שדרוג מעוללללה לגלידת הבירה והשוקולד - מוכנים? - בייגל`ה! כן, בייגל`ה! למה לא? הרי בירה הולכת יד ביד עם בייגל`ה בכל פאב שמכבד את עצמו, אז למה לא בגלידה הביתית שלכם? מה, אתם חוששים? מוזר לכם מדי לשים בייגל`ה בתוך גלידה? אז אתם לא חייבים. אבל אני ממליץ בחום להוסיף פנימה שברי בייגל`ה - פשוט לשבור אותם בידיים לחתיכות גסות (לא לרסק לפירורים!), ולהוסיף בערך חצי כוס לתוך הגלידה בפעם האחרונה שאתם מערבבים אותה, כלומר כשהיא כבר קפואה למדי והבייגל`ה "יירטבו" טיפ-טיפה פחות.

בתיאבון!

לבלוגים נוספים שפרסמו מתכונים עם בירה (בראוניז עם חמאת בוטנים ובירה! לחם אורגני מבירה! אלפחורס בירה! בירמיסו!!!) הקליקו כאן.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

53 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל wranger אלא אם צויין אחרת