00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

עגבניות צלויות בתנור

עגבניות צלויות בתנור

 

עגבניות צלויות בתנור ,מנה שעושה כבוד לעגבנייה ושמה אותה  גבוה גבוה בסולם הטעמים . עגבניות

יפייפות  שידעו ימים טובים יותר , הפכו לאדומות ,רכות ובשלות ורגע לפני שנזרקו לפח באה המחשבה

על עגבנייה חמימה ,מיובשת ,צלויה  בשמן זית שום ועוד טעמים טובים מונחת בצלחת ליד נתח בשר

משובח . וכך הפכה המחשבה למנה מדהימה .

 

חומרים

עגבניות בשלות

פלפלים אדומים

פלפל ירוק/אדום חריף

בצל סגול

שיני שום קצוצות

עלי תימין

מלח גס

פלפל שחור גרוס גס

שמן זית

 

הכנה

הרעיון הוא לצלות את העגבניות כך שבתוצאה הסופית הן יהיו עם כמה שפחות נוזלים  מעין סוג של יבוש .

יש לחתוך את העגבניות לרבעים ולהוציא את הגרעינים ונוזלי העגבנייה מה שיעזור ליבש אותה וגם ימנע

את החומציות שלה בסוף ההכנה .

לסדר את העגבניות בתבנית מרופדת  בנייר אפייה , לפזר מעל פלפלים אדומים חתוכים לרצועות ,שיני

שום קצוצות דק , בצלים חתוכים לרצועות גסות , פלפל חריף פרוס דק לטבעות ועלי תימין ללא הענפים .

לתבל במלח גס ופלפל שחור גרוס גס ( פלפל גרוס גס כשמו גרוס גס יותר מהפלפל של המגרסות

הביתיות , הוא דומיננטי יותר ונותן מראה תיבול יפה לצלייה )  .

מעל כל הכבודה להזליף שמן זית בנדיבות ולהכניס לתנור לשעה בחום של 200 מעלות .

זמן הצלייה  תלוי במידת הצלייה/יבוש שאתם מעוניינים לגרום לעגבניות ולכן פשוט תעקבו אחרי מהלך

הצלייה עד למידת העשייה הרצויה .

 

ניתן להגשה כסלט חם /תוספת ליד מנה בשרית או כסלט קר

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת