00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

ההגיגית של טל

פרלינים במילוי מרשמלו

10/04/2013

יום אחד, לפני כחודש, התוודעתי לאתגר נחמד בשם "כחומר ביד הבלוגר", במסגרתו בלוגרים שונים (לאו דווקא מתפוז) מתבקשים לפרסם במועד מסוים מתכון מתוק שאחד ממרכיביו הוא חומר גלם שנבחר מראש ע"י צוות אתר מנטקההימים היו שלהי הקדנציה שלי בניהול הבלוגיה ותיארתי לעצמי שבקרוב יהיה לי הרבה זמן פנוי, אז ביקשתי להצטרף לאתגר הבא. אז מה אם הבלוג שלי הוא לא-בדיוק-בלוג-מתכונים? אני חובב אפייה, יש לי אלבום שלם בפייסבוק של תמונות-עוגות שהכנתי ובדיוק התחלתי לשחק עם שוקולד - אז למה לא? לשמחתי התקבלתי, ובדיוק בזמן להכרזת חומר הגלם הבא: מרשמלו

מרשמלו.
מרשמלו, מרשמלו... טוב, מה כבר אפשר לעשות עם מרשמלו? או שאוכלים אותו ככה, או שקצת שורפים אותו... אוקיי, זה אתגר שדורש קצת מחשבה. עוגת מרשמלו? עוגיות מרשמלו?! אז חשבתי וחשבתי עד שקלטתי שפסח כבר התחיל ועכשיו אני גם תקוע בלי קמח, מה שמצמצם לי עוד יותר את האפשרויות... אבוי. אז החלטתי להפסיק לחשוב: היות ואני כרגע בתקופה של משחקים עם שוקולד, החלטתי להשתמש במרשמלו, יחד עם שוקולד, כמילוי לפרלינים.

לקחתי שקית מרשמלו, הפרדתי בגזענות בוטה בין הורודים ללבנים והכנתי שני סוגים של מילויים -

האחד הוא מילוי מרשמלו לבן עם שוקולד חלב, השני הוא מילוי מרשמלו ורוד עם שוקולד לבן. את שניהם מכינים באותה צורה, ואצלנו בבית פרצה מלחמת עולם בשאלה מי טעים יותר. זוגתי מצדדת בחום, אבל לדעתי השוקולד שם דומיננטי מדי והמרשמלו פחות מורגש, אז אתאר כאן את הכנת המילוי הורוד עם השוקולד הלבן. בעיני הוא גם טעים יותר וגם יפה יותר.

שימו לב, יש להצטייד בתבניות להכנת פרלינים (מפוליקרבונט או מסיליקון), במדחום (של אוכל!!! לא זה שמודדים איתו חום לתינוקות!!!) וביהונתן. אם אין לכם יהונתן, תצטרכו למצוא דרך יצירתית אחרת לשבור את השוקולד לקוביות. לא יודע, לבד, או משהו.

לכ-50 פרלינים (כ-2 תבניות פוליקרבונט) נזדקק ל:
140 מ"ל שמנת מתוקה
20 גרם חמאה
15 יחידות מרשמלו ורוד
200 גרם שוקולד לבן
500 גרם שוקולד מריר (נכון תמיד אומרים "איכותי" ו"מעל 70%"? אולי זה נכון, אבל הפושטי-פרווה של ורד הגליל, זה שתמיד במבצע על שישייה, יצא פה מעולה)

אז מה עושים?
קודם כל הכנתי את המילוי: 
שמים את השמנת המתוקה והחמאה בסיר קטן ומחממים. ברגע שהחמאה נמסה וזה מתחיל לרתוח, מנמיכים את האש וזורקים פנימה את המרשמלו. מערבבים עד שכולם נמסים ומתקבלת תערובת בצבע ורוד מהמם. יש? יופי. שוברים את השוקולד הלבן לקוביות (החלק החביב על יהונתן) ושופכים את הורוד-ורוד הזה מלמעלה. מחכים דקה - ומערבבים לתערובת חלקה.
עכשיו, הקטע בשוקולד לבן זה שכשהוא נמס הוא נעשה קצת צהבהב. לכן התוצאה הסופית היא לא ורוד-בהיר אלא ורוד-כתמתם. אבל זה עדיין יפה.
מחכים שיתקרר קצת ומעבירים לשק זילוף. מניחים בצד בטמפרטורת החדר.

עכשיו הטמפרור של השוקולד המריר. קוראיי הקבועים בטח יזכרו שתיארתי את זה בקצרה לפני כמה רשומות (הנה, כאן!), אבל לאלה מכם שהגיעו לרשומה הזו בעקבות האתגר של מנטקה ולא מכירים אותי - היי, נעים מאוד, אני טל, וככה אני מטמפרר:
מתוך ה-500 גרם שוקולד מריר אני שובר 400 גרם לקערה וממיס במיקרוגל (בפולסים). בודק עם מדחום שהטמפרטורה של השוקולד המומס מגיעה לבסביבות 45 מעלות, ואז שובר פנימה את שאר השוקולד המריר (100, לפי החישוב שלי). ואז מערבב-מערבב-מערבב עד שהשוקולד המוצק נמס וכל העסק מתקרר לטמפרטורה של כ-31-32 מעלות. 
זה הזמן לשפוך את השוקולד הנוזלי לתבנית הפרלינים, ממש להציף את כל השקעים בשוקולד! אז מה אם תתלכלכו קצת, זה שוקולד וזה כיף! אחרי שהתבנית התמלאה דופקים אותה קלות במשטח העבודה כדי להוציא בועות אוויר, ואז שופכים את השוקולד העודף בחזרה לקערה (יש להיעזר במרית או קלף כדי להחליק את פני התבנית ולנקות אותה משוקולד כך שתישאר רק שכבת שוקולד דקיקה בתוך השקעים). 

עכשיו לוקחים את המילוי שהכנו קודם ומזלפים לתוך הפרלינים כך שיווצרו בריכות ורודות קטנות בתבנית. חשוב לזכור לא למלא עד הסוף אלא להשאיר 2-3 מילימטרים לטובת שכבת שוקולד נוספת שתסגור לנו את הפרלין:

מחזירים למקרר (כדי שהמילוי יתייצב ויתקשה), ואחרי כמה דקות מחממים קצת את השוקולד המריר שהתקרר בינתיים (בחזרה ל-31-32 מעלות) ושוב - שופכים לתבנית כך שיכסה את כל הבריכות הורודות הקטנות, דופקים קצת כדי להוציא בועות אוויר ומחזירים עודפים לקערה.

עוד 5-10 דקות במקרר - ואפשר לחלץ את הפרלינים. זהו, יש פרלינים במילוי מרשמלו ורוד ושוקולד לבן!

וזה היה הסיפתח שלי בפרוייקט "כחומר ביד הבלוגר". אני חושב שבתור לא-בדיוק-בלוג-מתכונים יצא לי דווקא סביר, לא? :-)

לבלוגים נוספים שפרסמו מתכונים עם מרשמלו במסגרת האתגר החודשי של מנטקה (פיצה עם מרשמלו! מוס מרשמלו! מרשמלו ביתי! ועוד ועוד!) הקליקו כאן: http://www.manteka.co.il/items/1081.html

 

תוספת מאוחרת: אמא, תראי! הרשומה הזו הופיעה בניוזלטר השבועי של מגזין "על השולחן"! קולולולו לעצמי!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

50 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל wranger אלא אם צויין אחרת