00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שירננה עוגות מעוצבות

מתכונים מתוקים, קלים ומהירים לחגיגות המימונה

לקראת חגיגות המימונה המתקרבות בצעדי ענק, קיבצתי מגוון של מתכונים מתוקים, קלים ומהירים להכנה, המתאימים לאירוח ביום המימונה, שלרוב הדעות הינו יום של פתיחת המזל לפרנסה טובה, שפע, זוגיות ואושר.

רוב המתכונים הינם ללא אפייה ואינם דורשים שימוש בקמח.

אז "תרבחו ותסעדו" :P

* מאפינס חמאת בוטנים, פקאן ובננה (עינת שגיא)

רכיבים:

¼ כוס חמאת בוטנים  

¼ כוס סילאן טבעי

2 חופנים של אגוזי פקאן

½ כוס תמרים קצוצים גס

כוס קמח מצה כשר לפסח

2 בננות פרוסות לעיגולים

מיץ מתפוז בינוני

כפית סודה לשתייה

אופן הכנה:

לחמם תנור ל- 180 מעלות.

לערבב את חמאת הבוטנים, הסילאן, הפקאנים והבננות. להוסיף את הקמח והסודה לשתייה ולערבב היטב.

להוסיף את מיץ התפוזים ולערבב שוב.

ליצוק לתבניות מאפינס ולאפות כ- 20 דקות.

 

** חטיף שוקולד ותערובת שקדים ואגוזים – מתכון שלי

רכיבים:

200 גרם שקדים חתוכים

200 בוטנים

200 גרם אגוזי מלך חתוכים

200 גרם שוקולד מריר (לפחות 70% מוצקי קקאו)

200 גרם שוקולד צימוקים

1 כפית תמצית רום

 אופן הכנה:

בבן מארי להמיס את שני סוגי השוקולדים עד לקבלת תערובת סמיכה ואחידה.

להסיר מן האש ולהוסיף את תערובת השקדים, בוטנים, אגוזים ותמצית הרום. לערבב היטב.

להניח את התערובת ברינגים או בקעריות נייר משומנות קלות, להעביר לקירור עד להתקשות מוחלטת.

 

*** קוביות שוקולד, פצפוצי אורז ושקדים- מתכון שלי

רכיבים:

500 גרם שוקולד

150 גרם שקדים פרוסים/ חצויים

3 כפות סילאן

150 גרם פיצפוצי אורז

1 כפית וניל

2 כפות קליפת תפוז

1 כף תמצית רום

60 גרם חמאה

אופן הכנה:

להמיס 300 גרם שוקולד (רצוי בבן מארי). להוסיף את שאר החומרים ולערבב היטב. להמיס את שארית השוקולד וליצור שכבה ע"ג התערובת שיצרנו, ניתן להוסיף עוד כמות שוקולד עפ"י טעמכם.לשמן תבנית, לצקת את התערובת לתוך התבנית, לכסות היטב בנייר נצמד ולהכניס למקרר. לאחר התקשות מוחלטת, לחתוך לריבועים/ מלבנים.

 

**** ריבת אוכמניות (מתכון של השף רון כהן)

רכיבים:

300 גרם סוכר

1 ק"ג אוכמניות טריות (או קפואות)

100 גרם סוכר מעורב עם 30 גרם פקטין מיובש (המרכיב הג`לי, לקניה בחנויות מתמחות)

1 לימון סחוט טרי

אופן ההכנה:

מניחים את הסוכר בסיר בעל תחתית כפולה (אין להשתמש בסירי אלומיניום, ברזל ונחושת ללא ציפוי פנימי של נירוסטה)

ומחממים במשך מספר דקות על אש נמוכה תוך ערבוב מתמיד. מוסיפים את הפרי ומיץ הלימון ושוברים אותו קלות עד שהסוכר נמס לחלוטין.

מגבירים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים ברתיחה חזקה כ-5 דקות. מסירים את המכסה ומבשלים 5 דקות נוספות כשמדי פעם מערבבים את הריבה (בעזרת כף עץ ארוכה).

מנקים את הלכלוכים שעולים לפני השטח, מנמיכים את האש ומפזרים בצורה אחידה את תערובת הסוכר והפקטין.

כשהסוכר הנוסף נמס גם הוא, מגבירים חזרה את האש וממשיכים לבשל עוד 10 דקות לערך (פרי קפוא יזדקק ליותר זמן בישול), ואז אפשר להתחיל לבדוק את רמת הקרישה. יש להשתמש בצלוחיות קפואות על מנת לבדוק את הקרישה.

מעבירים לכלים אטומים (צנצנות מעוקרות).

 

***** רולדת פירות יבשים, אגוזים ופיסטוקים – התאמה שלי למתכון ישן

רכיבים:

200 גרם תמרים מעוכים

200 גרם צימוקים חומים מעוכים

200 גרם שזיפים מיובשים מעוכים

200גרם פיסטוקים קלופים וקלויים

200 גרם אגוזי לוז, קלופים קלויים ונקיים מהקליפה הדקה

100 גרם קשיו מקולף, נקי מקליפה וקלוי

100 גרם שומשום קלוי

סילאן  

אופן הכנה:

לנקות את הפירות היבשים מהסיבים.

לקלות את הפיסטוקים והאגוזים בחום של כ- 100 מעלות למשך כשעה, עד לקבלת צבע זהוב. לצנן היטב.

לשים בקערה את התמרים, הפיסטוקים והאגוזים, לערבב היטב. לחלק לשני כדורים.

לקלות את השומשום ע"ג אש נמוכה תוך כדי ערבוב מתמיד.

ע"ג נייר אפייה, לגלגל את הכדורים בזה אחר זה ע"ג השומשום, עד ליצירת רולדות מאורכות.

לזלף מעט סילאן או ליצור שכבה אחידה, כפי טעמכם. להניח בהקפאה למשך הלילה.

כ- 20 דקות לפני ההגשה, להוציא מן המקפיא ולפרוס פרוסות בעובי של 2-3 ס"מ.

****** עוגיות קוקוס (רולדין)

1/3 2 גרם סוכר

7 חלבונים

¾ 2 כוסות קוקוס טחון

2 כפיות גרידת לימון

2 טיפות תמצית וניל

אופן הכנה:

לחמם תנור ל- 180 מעלות.

מעל בן מארי, לטרוף את החלבונים והסוכר עד להמסה מלאה.

להוסיף גרידת לימון ואת תמצית הווניל ולהקציף עד קבלת קצף יציב.

להנמיך את מהירות הערבול ולהוסיף את הקוקוס בהדרגה ובאיטיות.

להזליף ע"ג נייר אפייה תוך כדי שמירת רווח מספק.

להנמיך טמפרטורת התנור ל- 170 מעלות.

לאפות במשך 12- 15 דקות או עד קבלת גוון זהוב בהיר.

shiranana.co.il




הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

9 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל שירן עוגות מעוצבות אלא אם צויין אחרת