00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שירננה עוגות מעוצבות

עוגת טורט וניל וקצפת וניל

עוגה נפלאה עפ"י מתכון של עוגיו.נט עם שינויים קלים והתאמות עפ"י טעם

רכיבים לעוגת הטורט:

 6ביצים מופרדות בטמפרטורת החדר

 200גרם סוכר

 220גרם קמח

שקית אבקת אפייה

כף רום/ ברנדי

כפית תמצית וניל אמיתית

קצפת וניל: 

2 מיכלים שמנת מתוקה להקצפה

כפית תמצית וניל אמיתית

50 גרם סוכר (רבע כוס)

2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל

קורט גרידת לימון

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל- 170 מעלות ומשמנים תבנית אפייה בקוטר 24 ס"מ.

במיקסר מקציפים את החלבונים עד שמתחיל להתקבל קצף לבנבן. בשלב זה מוסיפים את הסוכר, כף אחרי כף, עד שמתקבל קצף יציב ורך.

בינתיים טורפים בעזרת מטרפה את החלמונים, הרום והווניל, ומוסיפים לתערובת החלבונים תוך כדי הקצפה איטית.

מקפלים פנימה את הקמח ואבקת האפייה, עד שהתערובת אחידה לגמרי. מוזגים את התערובת לתבנית האפייה, מיישרים ואופים כ- 25-30 דקות, עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא יבש לגמרי.

מצננים את העוגה לגמרי.

קצפת וניל:

מקציפים יחד שמנת מתוקה, סוכר ווניל עד שמתקבל קצף רך. בשלב זה מוסיפים את האינסטנט פודינג וממשיכים להקציף לקצפת יציבה

סירופ:

50 גרם סוכר

50 גרם מים

3 כפות אייריש קרים או אמרטו או ליקר וניל (או כל ליקר אחר עפ"י טעמכם)

הופכים את העוגה על מנת שהחלק הישר שלה יהיה החלק העליון, והיא תהיה אסטתית יותר. חוצים לרוחבה לשני חלקים שווים. מרטיבים את שני החלקים בסירופ. משתדלים שלא להספיג את הטורט יותר מדי, אך גם לא מעט מדי. הכמות של הסירופ אמורה להספיק בדיוק לשני החלקים.

מורחים כשליש מכמות הקצפת וניל על חלק אחד של העוגה, וסוגרים עם החלק השני של העוגה. מצפים את העוגה מכל הכיוונים עם הקצפת. עדיף להתחיל בדפנות ורק לאחר מכן לעבור לצפות את החלק העליון.

* מי שממש ממש רוצה להשקיע, קרם פטיסייר הוא המושלם לעוגה זו במקום קצפת הווניל.

** הצעה להגשה: שקדים פרוסים או בוטנים מסוכרים העוטפים את דפנות העוגה, גרידת שוקולד ע"ג העוגה, "שושני" קצפת לעיטור.

shiranana.co.il

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

9 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל שירן עוגות מעוצבות אלא אם צויין אחרת