00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

פיתה חמה שמן זית וזעתר ,איזה חיבור אסלי

פיתה חמה שמן זית וזעתר ,איזה חיבור אסלי

פיתה חמה שמן זית וזעתר חיבור אסלי שתמיד מזכיר לנו את יפו עם הטבון של אבולעפיה ,סמטאות השוק

בעכו  או מוכרי הבייגלה בעיר העתיקה בירושלים . אוהב מאד זעתר ושמן זית ואם הם יושבים על פיתה

חמה ותפוחה שרק יצאה מהתנור אז חגיגת הטעמים גדולה .

את ההשראה או הדחיפה קיבלתי דווקא מרונית מהבלוג  אוכל רחוק  שנמצאת רחוק מאתנו אבל משמרת

את הישראליות שלה במטבח הנהדר שלה .תודה רונית חברה יקרה .


מצרף את המתכון של רונית

 

 מרכיבי הבצק

500 גר`  קמח

1 כף שמרים

1 ורבע כוס מים חמימים– שמתי 300 מ"ל מים

4 כפות שמן זית– שמתי 1/4 כוס

1 כף סוכר

1 כפית מלח

 

חומרי ציפוי

1 ביצה טרופה + 2 כפות שמן זית להברשה

זעתר לפיזור

שומשום לפיזור

כצח לפיזור

 

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר שופכים קמח, שמרים, סוכר ומלח ומערבבים.

מוסיפים את השמן ואת המים החמימים ומערבלים 10 דקות. עד לאיחוד מושלם של הבצק.

מכסים בשמן זית ומכסים להתפחה במקום חמים כ-45 דקות.

 

קורצים מהבצק כדורי טניס מכסים במגבת ושומרים להתפחה נוספת עוד 15 דקות.

אני חילקתי את הבצק ל 8 כדורים .

 

מחממים תנור ל-220 מעלות (התנור אמור להיות מאוד חם)

משטחים את הכדורים לפיתות, בעזרת אצבעות משומנות בשמן זית משטחים את הבצק ויוצרים שקעים

בבצק מברישים בביצה ושמן מפזרים שומשום, זעתר כצח או כל דבר אחר שאוהבים ואופים כ-20 דקות.

מצננים את הפיתות על רשת .

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

17 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת