00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שירננה עוגות מעוצבות

עוגת לימון קוקוס

זו עוגה מיוחדת, עוגה בשלבים, וצריך סבלנות עוגה לאוהבי לימון ואת טעם הקוקוס. השילוב ביניהם נפלא.

רכיבים:

תרסיס שמן

½ 2 כוסות קמח

2 כפיות אבקת אפייה

1 כפית מלח

1 כוס חמאה, מרוככת

2 כוסות סוכר

5 ביצים גדולות, מפורדות

2 כפיות קליפת לימון מגוררת

3 כפות מיץ לימון טרי סחוט

2 כפיות תמצית וניל

1 כוס שמנת חמוצה

למילוי הלימון:

1 כוס סוכר

3 כפות עמילן תירס

¼ כפית מלח

1 כוס מים

2 חלמונים גדולים

½ כוס מיץ לימון טרי

2 כפות חמאה ללא מלח

 לציפוי העוגה:

3 חלבונים גדולים

¾ כוס סוכר

3 כפות מים

¼ כפית קרם טרטר (הופכת את התערובת ל"קרמית" יותר)

¼ כפית תמצית וניל

¼ כפית תמצית שקדים

1/21 1 כוסות קוקוס ממותק

אופן הכנת העוגה:

לחמם תנור מראש ל- 180 מעלות.

להכין 2 תבניות עגולות (22 ס"מ) ולרססן עם תרסיס השמן.

בקערה, לערב את הקמח, אבקת האפייה והמלח.

בקערת המערבל החשמלי, להקציף את החמאה במהירות בינונית- גבוהה עד לקבלת קרם. להוסיף את הסוכר ולהקציף 5 דקות עד לקבלת קצף בהיר ותפוח. להקציף פנימה את החלמונים, אחד אחר השני.

להקציף פנימה את מיץ הלימון, קליפת הלימון ותמצית הווניל.

להנמיך למהירות נמוכה, להוסיף את הקמח לסירוגין עם השמנת החמוצה עד לקבלת תערובת אחידה.

בקערה עם מקצפים נקיים, להקציף את החלבונים במהירות גבוהה עד קבלת תערובת נוקשה. להוסיף לתוך הבלילה שלנו לערבב.

לחלק לשתי התבניות בכמות שווה. לאפות כ- 33 דקות.

להוציא ולתת לעוגות להתקרר 10 דקות. להפוך אותן החוצה.

קירור מוחלט של העוגות.

אופן הכנת מילוי הלימון:

בסיר, להקציף את הסוכר, עמילן תירס והמלח.

טורפים במים, את החלמונים ומיץ הלימון. להביא לרתיחה על אש בינונית, להרתיח דקה.

מסירים מהאש ומוסיפים את החמאה פנימה עד שהיא נמסה והתערובת חלקה.

לכסות ישר את התערובת בניילון נצמד ולצנן לטמפרטורת החדר.

לחלק את התערובת לשני חלקים. את הראשון נמרח בין שתי העוגות והחלק השני ישמש כשכבה לציפוי העוגה.

אופן הכנת הציפוי:

בקערה חסינת אש, לערבב את כול החומרים מלבד התמציות והקוקוס. להקציף במערבל חשמלי ידני דקה אחת.

נמקם את הקערה מעל סיר מים רותחים, לא לאפשר לקערה לגעת במים!

במהירות גבוהה, להקציף עד לקבלת תערובת נוקשה ומבריקה, כ- 7 דקות.

להסיר את הקערה מעל סיר המים הרותחים, להוסיף את התמציות. להקציף כ- 5 דקות או עד שהציפוי קריר.

לזגג את העוגה ולפזר מעל את הקוקוס הממותק.

בתיאבון

shiranana.co.il

 

עוגת אריזת מתנה קלאסית













הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל שירן עוגות מעוצבות אלא אם צויין אחרת