00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

פורים שמח עם כרוכיות שמרים ופרג

פורים שמח עם כרוכיות שמרים ופרג 

רק רציתי לאחל לכולם חג פורים שמח ואי אפשר בלי משהו קטן עם פרג ומכיוון שאני לא אוהב

אוזני המן אז נסתפק בכרוכיות שמרים ופרג נהדרות .מתכון ישן מהבלוג בחזות חדשה לכבוד

החג . 

כרוכיות שמרים ופרג 

מקור המתכון לונה בלנקה מתפוז 

 בצק שמרים 


1 ק"ג קמח 

350 מ"ל מים/חלב 

17 גרם שמרים יבשים 

2/3 כוסות סוכר 

10 גרם מלח 

4 ביצים 

כף ברנדי 

קליפת תפוז/לימון מגוררת 

200 גרם חמאה רכה 

חומרים למלית 

200 מ"ל חלב 

200 גרם סוכר 

4 כפות דבש 

2 כפות ריבה
 

70 גרם חמאה
 

350 גרם פרג 

גרירת לימון/תפוז 

3 כפות יין אדום מתוק 

(אפשר להוסיף צימוקים, אגוזים) 



אופן ההכנה

מכניסים את כל חומרים הבצק חוץ מהחמאה ומערבלים במשך 2 דקות. 

מוסיפים את החמאה וממשיכים לערבל 5 דקות , עד לקבלת בצק רך 

מעבירים לקערה משומנת ומתפיחים שעה. 

אחרי שעה מוציאים מהקערה יוצרים כדור ושמים במקרר למשך 4 שעות. 

(אפשר לוותר על ההתפחה במקרר ואז לתת לבצק לתפוח עד שיכפיל את נפחו, אבל הקירור

נותן למוצק המוגמר מירקם רך יותר) 

מחלקים את הבצק ל-4 חלקים, ממלאים במילוי הרצוי ומתפיחים שעה עד שעה וחצי. 

אופן הכנת המלית
 
בסיר קטן שמים את החלב, הסוכר, הדבר, הריבה והחמאה . מביאים לרתיחה ומבשלים

עוד דקה. 

מוסיפים את הפרג ומערבבים רק עד לחיבור הפרג עם החלב.(להיזהר מחימום יתר כי אז

הפרג הופך למר) 
מורידים מהאש ומוסיפים את גרירת הלימון/תפוז והיין.

מערבבים  אם בוחרים להוסיף צימוקים/אגוזים מוסיפים אותם ומערבבים קלות. 

מקררים את המלית ומורחים על הבצק, משאירים שוליים של 3 ס"מ, מגלגלים, נותנים לתפוח

ואופים בחום 180 מעלות עד לקבלת צבע חום עמוק. 

בגמר האפיה מורחים ריבת מומסת. אני מרחתי לפני האפייה חלמון . 

ובאווירת פורים איך אפשר בלי תחפושת , אני בפורים 1958....הרבה שנים מאז 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

20 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת