00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

מוסקה אקספרס

18/02/2013


מוסקה אקספרס

מוסקה  מאפה שכבות חצילים ,בשר בקר ורוטב עגבניות מהקלאסיקה של המטבח הבלקני אחד המאכלים

האהובים  עלי ואתם הרי יודעים כמה שאני אוהב חצילים .

הגרסה שכאן היא גרסת האקספרס או מוסקה לעצלנים או סתם גרסה מהירה ששונה במעט מההכנה

הקלאסית אבל התוצאה שלה לא פחותה מהמקור וטעם השילוב המקודש של חצילים בשר ורוטב עגבניות

פשוט מדהים .חצילים נימוחים ,בשר עסיסי ורוטב עגבניות חזק וחריף פשוט חלומיים.  

להבדיל מגרסת המקור שבנויה על שכבות של פרוסות חצילים כשבין השכבות  מפוזר בשר טחון   ורוטב

עגבניות כאן בגרסה במהירה החצילים נחתכו לקוביות קטנות שקליתי  עם מעט שמן זית בתנור

ומהבשר הטחון הכנתי קציצות . התבשיל למעשה נבנה על בסיס של קוביות חציל מעליהם הקציצות

,מעל הקציצות שכבה נוספת של  קוביות חצילים  ומעל הכל רוטב עגבניות .


חצילים

השתמשתי ב 2 חצילים רחבים מסוג בלאדי שחתכתי לקוביות של כ 2 ס"מ וקליתי בתנור בחום של כ200

מעלות לאחר שהזלפתי עליהם מעט שמן זית . קליית קוביות חציל קטנות קלה ומהירה יותר מפרוסות חציל

שתופסות יותר מקום בתבנית ודורשת הפיכת הפרוסות במהלך הקלייה וגם שימוש ביותר מסבב אחד של

קלייה . הסידור בסיר מהיר וחופשי יותר מבנית שכבות חציל וספיגת הרוטב והטעם חזקים  יותר ממאפה

סגור ודחוס  . כמובן שאפשר במקום קלייה לטגן קלות את החצילים בשמן ואין ספק שהתוצאה אפילו תהייה

טעימה יותר אבל בואו לא נשכח שאנחנו בגרסה המהירה  


רוטב העגבניות

6 עגבניות  בשלות .

1 בצל קצוץ דק

4 שיני שום

1 פלפל ירוק חריף

1 רסק עגבניות 200 גר`

2 כוסות מרק עוף

מלח , פלפל שחור

פפריקה מתוקה .

כמון

קינמון

1 כף סוכר

צרור פטרוזיליה קצוצה


הכנת הרוטב

לטגן את הבצל והפלפל החריף במעט שמן עד שקיפות , להוסיף את שיני השום הכתושות , לערבב היטב

ולהוסיף את העגבניות שגירדנו , רסק העגבניות ומרק העוף . להביא לרתיחה קלה ולהנמיך לאש קטנה.

 .לתבל בנדיבות ולהוסיף את הסוכר והפטרוזיליה הקצוצה  . לבשל על אש נמוכה כ 20 דקות .


תערובת הבשר

800 גר` בשר בקר טחון

1 בצל קצוץ דק

צרור פטרוזיליה קצוצה דק

4 שיני שום כתושות

מלח , פלפל שחור

פפריקה מתוקה

כמון

קינמון

בהרט לקציצות 

כף מצקת  מרוטב העגבניות שהכנו  .


לערבב את כל חומרי תערובת הבשר  היטב עד קבלת עיסה אחידה ולהניח לחצי שעה לספיגת טעמים.


הכנה

לפזר על קרקעית הסיר מחצית מכמות קוביות החציל , לפזר עליהם מעט מהרוטב ולהניח בו את קציצות

הבשר . לפזר מעל את יתרת קוביות החציל ולצקת מעל את כל הרוטב שאמור לכסות במעט את החצילים

והבשר . סידרתי מעל כמה פרוסות עגולות של חציל כדי לקבל מראה יפה יותר ( לא חובה ) .

לבשל על הכיריים כ20 דקות על אש נמוכה ועוד שעה בתנור בחום של 180 מעלות . האפייה בתנור

יעילה יותר לתבשיל  בגלל החום ההיקפי ונותנת לתבשיל  צבע אדום חזק ורוטב סמיך ועשיר בטעם . 

 




הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

41 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת