00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סבתא מבשלת וגם...סורגת

פסטרמה ביתית מחזה עוף

 
עוד מתכון שהייתי בטוחה שהעלתי לבלוג לפני עידן ועידנים והסתבר שלא דובים ולא נעליים.
 
המתכון מבוסס על המתכון של חברתי דוריתי שכדאי ומומלץ לבדוק את המתכונים בבלוג המקסים שלה.
http://doritb-blog.blogspot.co.il/2010/09/blog-post_26.html
 
 
 
בתמונה חזות העוף ממש לפני הכניסה לתנור. עד כמה שאני זוכרת יש כאן 2 חזות (פרפר) שלמים ועוד חצי פרפר. לי יש רשת בבית ואני מכניסה את החזות לרשת שנותנת להם צורה. למי שאין יכול לסגור עם חוט, או לבקש יפה מהקצב שיסגור לו בתוך רשת.
או אפשר לשים כל חזה בתוך תבנית חד פעמית של אינגליש קייק ששומרת לו את הצורה.
 
פסטרמה ביתית מחזה עוף
 
מצרכים ודרך ההכנה:
אין כאן ממש כמויות מדויקות ולכן המצרכים וההכנה הם יחד.
 
השריה:
שמים את חזות העוף בתבנית עמוקה (אני משתמשת בתבנית פיירקס עם מכסה).
מכינים תמיסת השריה שמורכבת ממים שיכסו את חזות העוף
1 כף של מלח גס
1 כפית שטוחה פלפל שחור טחון גס
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה.
מכסים את התבנית ושולחים למנוחה של לילה במקרר.
 
מעבירים את חזות העוף לתבנית.
שופכים לתוך התבנית ממי ההשריה בערך חצי ס"מ גובה.
מכינים משחה שאותה מעסים על חזות העוף שמורכבת מ-:
פפריקה מתוקה,
פפריקה מעושנת,
חרדל דיז`ון גרגרים,
מעט אבקת שום,
קצת סילאן או דבש,
פלפל שחור גרוס גס
ומעט מלח.
 
מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות.
 
אופים מכוסה כ-40 דקות.
מורידים את נייר הכסף ואופים בלי כסוי עוד כ-20 דקות עד שהעוף משחים יפה.
 
בתאבון
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

46 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פנינה ט אלא אם צויין אחרת