00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

מרק כרובית בלאדי

מרק  כרובית בלאדי

מרק כרובית בלאדי ,מרק במרקם קטיפתי המשלב כרובית טרייה ויפיפייה  עם ירקות שורש ,הרבה עשבי

תיבול שעוטר בשמן זית וזעתר טרי . למה בלאדי ? זאת הייתה התחושה שלי כשטיילתי אתמול בשוק בעכו

וראיתי שם את הירקות הטריים את הכרוביות המדהימות ,השורשים עם רגבי העפר ,הפטרוזיליה הרעננה

כל אלה הובילו אותי להכנת מרק נהדר שהייתי חייב להוסיף לו את הכתר של הבלאדי . הרבה משייכים את

המושג בלאדי לצורת גידול של ירקות שלדעתי אולי הייתה נכונה לזמנים אחרים וקשה לי להאמין שחקלאים

של היום גם אם הם תושבי הגליל עדין מחכים לבוא הגשם כדי להשקות את השדות שלהם בהשקיה

טבעית . אני מעדיף לשייך את המושג בלאדי לתרגומו בערבית שהוא מקומי ולהוסיף לו את התוספת שלי 

שהיא הפשטות .אין ספק שהירקות שראיתי בשוק היו מסוג זה אחרת אין לי הסבר לטעם המיוחד שבמרק.

 

חומרים

1 כרובית גדולה

2 בצלים קצוצים גס

4 גזרים חתוכים לפרוסות

3-4 קישואים חתוכים לטבעות עם הקליפה

1 שורש סלרי קצוץ לקוביות

2 שורשי פטרוזיליה קצוצים לקוביות

צרור עלי סלרי שלמים

צרור פטרוזיליה קצוצה

מלח

פלפל שחור

כמון

כורכום

10 כוסות מים

2 כפות אבקת מרק בטעם עוף ( לא חובה )  

 

הכנה

לטגן את הבצל הקצוץ במעט שמן ולהוסיף את שורש הפטרוזיליה ,שורש הסלרי והגזרים .

לטגן כמה דקות עד שהבצל נעשה שקוף , להוסיף את פרחי הכרובית ,הקישואים והמים .

להביא לרתיחה ולהעביר לאש נמוכה . להוסיף את הפטרוזיליה הקצוצה ועלי הסלרי השלמים .

לתבל לפי הטעם ולבשל על אש נמוכה כשעה וחצי .

להוציא את עלי הסלרי השלמים ולטחון את המרק היטב עד קבלת מרקם קטיפתי עדין .

לבדוק ולתקן תיבול במידת הצורך ולבשל עוד כ 10 דקות .

בהגשה זילפתי מעל שמן זית וזעתר טרי וריחני שהוסיפו המון טעם למרק .

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת