00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סבתא מבשלת וגם...סורגת

דלעת ממולאת בבשר בורגול וירקות בתנור

 
באחד מימות הקייץ המוקדמים אצל הירקן נתקלתי בדלעות קטנות ויפיפיות בצבע כתום זוהר. מתחת לדלעות היה כתוב דלעת ערמונים, אבל דלעת הערמונים שאני מכירה היא בגוונים של ירוק כהה ומעט כתום והרבה יותר קטנה, לדעתי זו דלעת יפנית, אבל האמת זה ממש לא משנה.
הצבע שלה כל כך קרץ לי שלא התאפקתי וקניתי 2 דלעות ושמתי בקערת הפירות במטבח, ליופי אלא מה.
 עבר שבוע, עברו שבועיים וכל יום הן קורצות לי ומחייכות, נו באמת רק ליופי? אולי תכיני איתנו משהו רציני?
בוקר אחד הוצאתי בשר הודו אדום שהפשיר לו בלילה במקרר והתכוננתי להכין קציצות, אבל אז שוב קרצו לי הדלעות, שוב קציצות? יאללה תמלאי אותנו עם הבשר הזה. טוב לא עמדתי בלחץ שלהן, בדקתי במזווה ומצאתי שיש לי עוד קצת בורגול בעובי בינוני והחלטתי שאם כבר אז נכין תבשיל שיהיה גם בריא.
יצאה דלעת ממולאת בבשר הודו אדום, בורגול וירקות, שבושלה בתנור בתוך מרק והוגשה בלווית טחינה לימונית וסמיכה וסלט ירקות.
היה חלומי.
 
לחתוך את כיפת הדלעות ולרוקן אותן כשמשאירים שוליים של בערך 2 ס"מ בשר מסביב (הכי נח לרוקן בעזרת כף פריזיאן).
 
מכינים את המלית: שמים במחבת שמן זית ומוסיפים קוביות מבצל גזר וענפי סלרי ומטגנים עד לריכוך. להוסיף בשר הודו אדום ולטגן עד שהבשר משנה את צבעו תוך כדי פירור הבשר.
 
להוסיף למחבת 1/2 כוס מים שהומסה בהם קובית מרק בשר, שן שום כתושה, פטרוזיליה קצוצה, מלח, פלפל שחור ומעט קינמון.
לבשל הכל יחד עד לאידוי כל המים. לכבות אש.
להוסיף למחבת כוס וחצי בורגול סחוט היטב לערבב הכל יחד ולצנן מעט.
 
מכיוון שכמות המלית שהכנתי מתאימה ל 4-5 דלעות ולי היו רק 2, הוספתי גם 5 פלפלים וזוקיני אחד גדול שחתכתי לקטעים ורוקנתי.
מניחים הכל בתבנית חד פעמית שתכיל אותם בנוחות מורחים את החלק הפנימי של הדלעות בשמן זית  וממלאים במלית עד למעלה.
מערבבים 2 כוסות (400 מ"ל) מים עם כף אחת של א.מרק עוף, וחצי כפית פפריקה מתוקה ומוסיפים לתבנית.
מכסים בצורה הדוקה בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות ל-40 דקות, או עד שקיסם ננעץ בקלות בבשר הדלעת.
 
 
 
וכך נראית התבנית בצאתה מהתנור לאחר האפיה.
 
 
 
והדלעת לאחר האפיה מונחת על צלחת הגשה.
 
 
דלעת ממולאת בבשר בורגול וירקות בתנור
 
המצרכים:
הערה: הכמות של המלית מתאימה ל 4-5 דלעות, מכיוון שהיו לי רק 2 דלעות מיליתי בנוסף גם 5 פלפלים וזוקיני אחד גדול חתוך לקטעים.
 
1/2 כוס בורגול בעובי בינוני או דק
4-5 יח` דלעת ערמונים או יפניות
1/2 קילו בשר הודו אדום (אפשר גם בשר בקר למי שמעדיף)
1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
1 גזר גדול חתוך לקוביות קטנות
2 ענפי סלרי אמריקאי חתוכים לקוביות קטנות
1 שן שום מעוכה
קובית מרק בשר מומסת ב-1/2 כוס מים
1 כף פטרוזיליה קצוצה דק
מלח
פלפל שחור
מעט קינמון
 
2 כוסות (400 מ"ל) מים
1 כף א. מרק עוף
1/2 כפית פפריקה מתוקה
מעט שמן זית
 
ההכנה:
מתחילים בהשרית הבורגול. מניחים את הבורגול בקערה ומכסים אותו במים פושרים עד 3-4 ס"מ מעל הבורגול ומניחים בצד, נותנים לו לנוח כך כ 20-30 דקות לספיגת נוזלים והתרככות.
 
מכינים את המלית:
במחבת רחבה שמים מעט שמן זית, מוסיפים את קוביות הבצל, הגזר והסלרי ומבשלים תוך ערבוב עד התרככות הירקות.
 
מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים תוך פירור הבשר בעזרת כף עץ. ממשיכים עד שהבשר משנה את צבעו.
 
מוסיפים למחבת את קובית הבשר המומסת במים יחד עם המים, את שן השום המעוכה, פטרוזיליה, מלח, פלפל שחור ומעט קינמון, מביאים לרתיחה, מנמיכים אש וממשיכים לבשל עד שכל הנוזלים מתאדים.
 
סוחטים היטב את הבורגול, מודדים כוס וחצי מוסיפים לתערובת הבשר ומערבבים הכל יחד.
 
מניחים בצד לקירור.
 
בנתיים עד שתערובת המילוי מתקררת. מכינים את הדלעות למילוי.
מורידים פרוסה יפה מהחלק העליון של הדלעת, ומרוקנים את תוכנה כאשר משאירים מסביב  כ 2-3 ס"מ של דלעת. הכי נח לרוקן את הדלעת בעזרת כף פריזיאן.
 
מניחים את הדלעות בתוך תבנית חד פעמית, מורחים את החלק הפנימי שלהן בשמן זית  וממלאים אותן עד למעלה, מניחים את החלק העליון של הדלעת חזרה במקום.
שופכים בזהירות לתוך התבנית  2 כוסות מים (400 מ"ל) מעורבבים עם מרק העוף והפפריקה המתוקה.
מכסים היטב את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות.
אופים בערך 40 דקות. בודקים בעזרת קיסם שבשר הדלעת בשוליים רך דיו. אם כן מוציאים אם עדיין קשה מעט ממשיכים לאפות עד שמתרכך.
 
אני הגשתי את הדלעת בליווי טחינה סמיכה ולימונית וסלט ירקות.
 
בתאבון
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

30 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פנינה ט אלא אם צויין אחרת