00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

גביניות וזיכרונות

גביניות וזיכרונות

גביניות רכות ,נימוחות ומלאות גבינה , גביניות עם מעטה שלג מסוכר המריחות ממש כמו אותן גביניות

בקונדיטוריה השכונתית שאי אפשר היה לעבור לידה מבלי להתעלף מריחות
האפייה  . גביניות עם זיכרונות

ילדות מהבצק המדהים של הנס ברטלה אותו הבצק שהכנתי
ממנו לאחרונה את הרוגאלך הנהדרים .

 

החומרים:

 לבצק:

 

1 ק"ג קמח

 300 מ"ל חלב חמים

 15 גר` שמרים יבשים או חבילת שמרית( 40 גר` )

 150 גר` סוכר( 3/4 כוס )

 כף שטוחה מלח( 15 גר` )

 4 ביצים

 1 כפית תמצית וניל

 קליפה מגוררת מלימון אחד ( לא שמתי )

 200 גר` חמאה רכה

 

למלית הגבינה:  לפי מתכון הגביניות של סמדר מוואלה

500 גרם גבינה לבנה רכה 5% מסוננת ממים במשך כ-4 שעות במקרר

2/3 כוס סוכר (130 גרם)

2 חלמונים

2 כפות קורנפלור

2 כפיות תמצית וניל

קליפה מגוררת מלימון אחד

½ כוס צימוקים (לא הכרחי)

 

 

 

זיגוג:

3 כפות סוכר מומסות ב-3 כפות חלב חם

 

 

אופן ההכנה:

את הבצק שלי הכנתי לפי השיטה של מגי שבה מתפיחים קודם  את השמרים ( ראש עיסה ).

 מכינים ראש עיסה - בקערית מערבבים 100 גר` קמח, 120 מ"ל חלב ושמרים. מכסים

ומניחים לתפוח במשך 30 דקות.

במיקסר מערבלים את ראש העיסה עם שאר החומרים, למעט החמאה ולשים במשך דקה.

מוסיפים את החמאה ולשים במהירות איטית כ-2 דקות.

בעזרת מרית מנקים את דפנות הקערה וממשיכים ללוש עוד 3 דקות. מכסים ומתפיחים

עד הכפלת הנפח . מגלגלים את הבצק לכדור, מקמחים מעט, מכסים ומכניסים למקרר

למשך 3 שעות לפחות.

אני ויתרתי על ההתפחה הכפולה והכנסתי את הבצק להתפחה איטית למשך לילה במקרר .

 

אופן הכנת הגביניות ( לפי מתכון הגביניות של סמדר מוואלה )

לאחר לילה של התפחה איטית במקרר הוצאתי את הבצק וחילקתי אותו ל 6 חלקים

על משטח מקומח

רידדתי מכל חלק של הבצק עלה בגודל של 24/24 ס"מ וחילקתי אותו ל4 חלקים שווים  

במרכז של כל חלק להניח את המלית עם כף ולסגור את פינות ריבוע הבצק אחת

אל מול הפינה הנגדית שלה בצורת סגירת מעטפה . .

מעבירים את הגביניות בזהירות לתבניות מרופדות בנייר עבודה ,מכסים במגבת ומחכים

להתפחה כ 40 דקות .

אופים בתנור שחומם ל190 מעלות למשך 15 דקות , מוציאים את התבנית מהתנור ומברישים

בזיגוג הסוכר והחלב ומחזירים לתנור לעוד 5-10 דקות .

העוגות משחימות ומקבלות גוון חום מבריק . מוציאים מתנור לצינון על רשת .לפזר אבקת סוכר

לפני ההגשה.

     

.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

22 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת