00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

מרק חומוס וגרונות עוף

מרק חומוס וגרונות עוף

 

מרק חומוס עשיר עם גרגרי חומוס נימוחים  וירקות שורש ,מרק אדום וסמיך  שבושל עם גרונות עוף .

בילדותי גרונות עוף היו מרכיבי טעם משמעותיים  במטבח הביתי והפשוט של איימי , אימי הייתה משילה

את העור מהגרונות ומשתמשת בהם לשדרוג מרקים ותמיד אהבנו לכרסם את הגרונות העסיסיים ומלאי

הטעם של המרק . את העור אימי הייתה תופרת לכיס ,ממלאה בבשר עוף טחון ומכינה צלי מדהים ושחום

שעד היום אני זוכר את ריחו .

המתכון דומה למתכונים האחרים שלי  מרק חומוס ובשר   או מרק חומוס בסגנון מסעדות השוק  רק

שכאן גרונות העוף החליפו את נתחי בשר הבקר .

 

חומרים

 

 500 גר` גרגרי חומוס

 

6-8 גרונות עוף

 

2-3 עצמות בקר

 

2 בצלים קצוצים דק

 

4 גזרים חתוכים לחצאי פרוסות

 

4 עגבניות מגורדות

 

צרור פטרוזיליה קצוץ

 

עלי סלרי שלמים

 

גבעולי עלי סלרי קצוצים

 

1 שורש סלרי או שורש פטרוזיליה קצוץ

 

1 קופסה רסק עגבניות 100 גר`

 

שמן קנולה

 

מלח , פלפל שחור

 

כמון

 

פפריקה מתוקה

 

1 כף קמח

 

 10 כוסות מים

 

 

הכנה

 

את גרגרי החומוס שהישרנו למשך לילה  יש לבשל בנפרד כשעה במים ללא מלח .

 

לפני השימוש בגרונות יש  להרתיח אותם במים לכמה דקות .

 

לטגן את הבצל במעט שמן כמה דקות ולהוסיף את הגזר, שורש הסלרי  וגבעולי הסלרי הקצוצים .

כשהבצל נעשה שקוף להוסיף את כף  הקמח ,לערבב ולהוסיף כמחצית מכמות המים .

להוסיף את גרגרי החומוס ,העצמות , גרונות העוף , רסק העגבניות והעגבניות המגורדות .

להוסיף את יתרת המים ולהביא לרתיחה . להנמיך לאש קטנה ולתבל בנדיבות .

להוסיף מעל את הפטרוזיליה הקצוצה ועלי הסלרי השלמים .

לבשל כשעתיים על אש נמוכה עד שגרגרי החומוס ממש רכים . את עלי הסלרי השלמים אפשר להוציא

אלא אם אתם אוהבים אותם כמוני .

 בתיאבון

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

19 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת