00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סבתא מבשלת וגם...סורגת

פרגיות עם פטריות

 
אין לי הרבה מה לספר על המתכון הזה. לפני כמה שבועות בשבת לא היה לי אוכל מוכן. במקרר היה צמד של פטריות שמפיניון ובפריזר היו פרגיות, שאלתי בפייסבוק מה ניתן להכין מהנ"ל ורחלי מקייטרינג במטבח של רחלי מיד העלתה לי מתכון של חזה עוף עם פטריות.
אם אתם מכירים אותי קצת, אתם יודעים שאני לא מסוגלת להכין מתכון כלשונו. אז לקחתי את הבסיס של רחלי, גרעתי מצרכים, הוספתי כמה חדשים ויצאה מנה, ללקק את השפתיים.
והכי חשוב מהירת הכנה (תמרי, בבקשה לא לצחוק עלי עכשיו כן?)
 
 
חותכים את הפרגיות לרצועות נוחות לאכילה.
 את הפטריות הגדולות חותכים לרבעים ואת הקטנות יותר לחצאים.
את הבצל חוצים לשניים ופורסים לפרוסות.
 
שמים מעט שמן בווק וכשהוא חם מאד מקפיצים בו את הפרגיות עד שהן משנות את צבען ומלבינות. מוציאים ושומרים בצד. מוסיפים למחבת את הבצל ומטגנים עד לריכוך והזהבה קלה. מוסיפים את הפטריות ומקפיצים 3-4 דקות.
 
להוסיף את הכורכום, גרגרי הצ`ילי הגרוס, מלח ופלפל ולערבב, לבשל עד לריכוך הפטריות.
להוסיף את הבשר ולערבב לתת להכל להיטגן יחד כדקה.
לערבב את כל חומרי הרוטב יחד ולשפוך למחבת, להביא לרתיחה, לכסות ולבשל הכל יחד כ-15 דקות.
לערבב את הקורנפלור בכף מים להוסיף לסיר לערבב עד הסמכה ולכבות אש.
 
פרגיות עם פטריות
 
המצרכים:
600 גר` פרגיות חתוכות לרצועות נוחות לאכילה
2 סלסלות פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים או חצאים לפי גודלן.
3 בצלים גדולים חתוכים לרצועות עבות
1 כפית כורכום
1/2 כפית צ`ילי גרוס
מלח
פלפל שחור גרוס גס
 
1/2 כפית קורנפלור מעורבבת
ב-1 כף מים עד להמסה
 
לרוטב:
2 כפות רכז רימונים
4 כפות סויה בהירה
3 כפות סויה כהה מתוקה
2 כפות סילאן
2 כפות מירין (או יין לבן)
1/2 כוס מים
 
ההכנה:
בקערית לערבב את כל חומרי הרוטב ולשמור בצד.
 
לחמם מעט שמן בווק וכשהוא חם מאד להוסיף את הפרגיות, לטגן תוך ערבוב והקפצה עד שהפרגיות משנות צבען ללבן. להוציא בעזרת כף מחוררת ולשמור בצד.
 
להוסיף למחבת את הבצל ולטגן עד ריכוך והזהבה קלה.
 
להוסיף את הפטריות ולטגן תוך הקפצה כ 3-4 דקות.
 
לתבל במלח, פלפל שחור, צ`ילי גרוס וכורכום ולהמשיך לטגן עד שהפטריות מתרככות.
 
להחזיר את הבשר למחבת ולטגן הכל יחד כדקה.
 
לשפוך על הכל את הרוטב, לערבב, להביא לרתיחה, להנמיך אש לכסות ולבשל כרבע שעה.
 
לערבב את הקורנפלור במים עד להמסה, להוסיף למחבת, לערבב היטב, לבשל עוד כדקה שתיים עד הסמכה ולכבות אש.
 
אני הגשתי על מצע של אורז לבן בתוספת אפונה ירוקה מוקפצת בבצל מטוגן מלח ופלפל שחור גרוס גס.
 
בתאבון
 
 
והמנה שלי

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

34 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פנינה ט אלא אם צויין אחרת