00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

כופתת בצק שמרים במלית ריבת פובידל

10/12/2012

כופתת בצק שמרים במלית ריבת פובידל 

 

הגרסה האפויה של סופגניות חנוכה למרות שאני משוכנע שבמקורו של המתכון לא הייתה שום מחשבה

על חג החנוכה . המאפה מקורו במטבח הגרמני אוסטרי ומכונה  buctel  
     שהן בעצם כופתות

 ממולאות בריבת פובדל או אוכמניות . בצק אחד הטובים שטעמתי מימי ,
מרקם אוורירי ומעודן המזכיר

מאד בטעמו סופגניות אבל מהסוג האיכותי ולא הסופגניות החונקות .   את המתכון קיבלתי מבחורה בשם

סוזי ,ילידת גרמנייה והמתכון מקורי כמו שאימא שלה מכינה .

 

 חומרים

 

500 גר קמח

1 כף שמרים יבשים

125 גר` סוכר

125 גר` חמאה

1 ביצה

1 כוס חלב = 250 מ"ל

מעט גרידת לימון

קורט מלח

1/2 שקית סוכר וניל

 

מלית

ריבת פובידל

 

הברשה על המאפה לפני האפייה

50 גר` חמאה

 

 

הכנה

 לערבב 1 כף קמח , 1 כף שמרים , 1 כף סוכר ו  2 כפות חלב חמים . לחכות שהשמרים יתססו .

 

בקערת המיקסר לערבב את החמאה המומסת , גרידת הלימון , מלח ,ביצה ויתרת החלב החמים .

 

לערבב את הקמח עם הסוכר ,סוכר וניל והמלח ולהוסיף אותו מעל הנוזלים . להוסיף את השמרים שתססו .

 

ללוש במיקסר עם וו הלישה במשך 10 דקות במהירות איטית עד קבלת בצק אחיד ,מבריק ואלסטי .

 

להעביר את הבצק לקערה משומנת להתפחה עד הכפלת נפח הבצק .

 

הכנת כדורי הבצק .

 לאחר שהבצק תפח יש להעביר אותו למשטח מקומח , לחלק אותו ל 2 כדורים ולרדד כל

 

כדור לבצק בעובי של כ 1.5 ס"מ . יש לקרוץ בעזרת כוס או רינג כ18-20 עיגולים מכל

 

עלה בצק  . סה"כ כ40 עיגולים המשמשים ליצירת 20 כדורי בצק שזאת הכמות שנכנסת

 

לתבנית עגולה קפיצית 26 ס"מ .

 

כל כדור בצק נוצר מעיגול  בצק תחתון שעליו מניחים את הריבה ומעליה מניחים את עיגול הבצק

 

העליון . מהדקים היטב את 2 עיגולי הבצק בהיקף שלהם ומכווצים אותם לכדור בצק סגור .

 

הבצק מאד נוח לעבודה ,קל לעיצוב ואינו נקרע .

 

מניחים את כדורי הבצק בתבנית קפיצית  26 ס"מ משומנת בחמאה ומשאירים לתפיחה שנייה .

 

מברישים את הכדורים בחמאה ומכניסים לתנור שחומם ל חום של 180 מעלות למשך

 

35-40 דקות . בהגשה לפזר מעל אבקת סוכר .

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

61 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת