00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

סינרול קינמון

סינרול קינמון 

סינרול , שבלול בצק שמרים עם מלית קינמון . אוהב מאד לשחק בשמרים והסינרול אחד הטובים

והאהובים עלי . ממליץ מאד על המתכון ,מתכון מדויק לבצק מעולה ונוח לעבודה עם מרקם ותוצאה

של קונדטוריות של פעם . 

 

סינרול (שבלול קינמון)  המקור : איריס גלברט, "על השולחן" 

חומרים ל-12 שבלולי ג‘מבו: 

 

לבצק: 


1 כוס (240 מ"ל) חלב פושר

 
2 ביצים 


80 גרם חמאה, רכה מאוד

 
½ 4 כוסות (630 גרם) קמח

 
1 כפית מלח 


½ כוס (100 גרם) סוכר 


½ 2 כפיות (10 גרם) שמרים יבשים 


למלית: 


80 גרם חמאה, רכה מאוד

 
1 כוס דחוסה (240 גרם) סוכר חום 


2 כפות גדושות קינמון 


לזיגוג : 


1 חלמון טרוף עם מעט חלב

 
לציפוי (לא חובה): 


100 גרם גבינת שמנת 

60 גרם חמאה רכה 


½ 1 כוסות (180 גרם) אבקת סוכר 

1/2 כפית תמצית וניל

 
קמצוץ מלח 

מכינים את הבצק  : 


1. מערבבים את חומרי הבצק במיקסר עם וו לישה עד שמתקבל בצק קטיפתי, חלק ודביק מעט. 


2. משמנים את פני הבצק בשמן (כדי למנוע היווצרות קרום), ומתפיחים במקום חמים עד להכפלת הנפח

(אפשר להתפיח במקרר במשך 12 שעות). 


3. מניחים את הבצק על משטח מקומח ומשהים למשך 10 דקות. מרדדים למלבן בגודל 40x50 ס"מ

ומורחים בחמאה.

 
4. מערבבים סוכר חום עם קינמון ומפזרים על החמאה. 


5. מגלגלים את הבצק לרולדה ארוכה ופורסים ל12- פרוסות שוות. 


6. משכיבים את הפרוסות בתבנית מרופדת בנייר אפיה (כך שיראו את השבלול). משאירים רווחים גדולים

בין השבלולים. מתפיחים כחצי שעה, עד להכפלת הנפח. 


7. מחממים תנור ל-190 מעלות. 


8. מברישים את פני השבלולים בחלמון ואופים רבע שעה, עד שהם משחימים. 

  

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

22 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת