00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

מרק חרירה - מרק המשי

מרק חרירה – מרק משי

 

מרק החרירה הוא מלך מרקי המטבח המרוקאי , מרק חורפי עשיר המשלב גרגרי חומוס ,

עדשים וירקות שורש . ישנן גרסאות של המרק המשלבות במרק גם בשר ועצמות אם כי

המדקדקים טוענים בלהט שמרק חרירה אמיתי כמו שאמא שלהם בישלה  היה ללא בשר .

חרירה במרוקאית היא משי ומכאן בא למרק הכינוי מרק המשי .

אני הכנתי את המרק עם בשר ועצמות להעשרת הטעם וממליץ גם לכם לעשות כך . את

הבשר והעצמות הוצאתי בגמר הבישול והמרק הוגש ללא הבשר .

במתכונים המקוריים מוסיפים לימון למרק בסוף הבישול ,אני וויתרתי על הלימון לטובת בני

הבית השמרניים אבל הוספתי למנה שלי לימון ואין ספק שהלימון מוסיף המון .

המתכון מתבסס על המתכון של רבקה לוי מלול עם שנויים שלי

 

חומרים

500  גר` נתח בשר שמן ( לדעתי אפשר גם עם נתח לא שמן )

2-3 עצמות בקר .

1 כוס גרגרי חומוס שהושרה כל הלילה

1 כוס עדשים ירוקות

100  גר` רסק עגבניות

3-4 כפות קמח

4 עגבניות בשלות מגורדות

3 בצלים קצוצים

4-5 שיני שום קצוצות

1 שורש סלרי

5-6 גבעולי סלרי קצוצים

4-5 ענפי עלי סלרי

1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה

1/2 צרור כוסברה קצוצה

1 כף סוכר

מלח

פלפל שחור

כמון

פפריקה מתוקה בשמן

10-12 כוסות מים

 

הכנה  

 את גרגרי החומוס שהושרו כל הלילה בישלתי במים ללא מלח למשך כשעה לריכוך מקדים

לפני הכנת המרק . את העדשים השרתי לחצי שעה .

 לטגן את הבצלים הקצוצים בשמן יחד עם גבעולי הסלרי הקצוצים ושורש הסלרי שקצצנו

לקוביות קטנות . כאשר הבצל נהייה שקוף יש להוסיף את שיני השום הקצוצות ולערבב היטב

שהשום לא ייחרך . כשמרגישים היטב את ריח השום מוסיפים את הקמח ,מערבבים ומיד

מוסיפים כ1/3 מכמות המיים הכללית על מנת להמיס את הקמח שהופך לבלילה סמיכה .

אם הבלילה סמיכה מידי להוסיף עוד מים .

בשלב זה להוסיף את העגבניות המגורדות עם הסוכר , רסק העגבניות , הבשר ,העצמות ,

גרגרי החומוס והעדשים לערבב את כל המרכיבים ולהוסיף את יתרת המים .

להביא לרתיחה ולהעביר לאש נמוכה . בשלב זה לתבל לפי הטעם ולהוסיף את  הפטרוזילייה

,הכוסברה ועלי הסלרי השלמים . את עלי הסלרי אני מוציא בסוף הבישול .

מקובל להוסיף לקראת סוף הבישול מיץ מלימון טרי , אני ויתרתי עליו .  לבשל את המרק

 כ 3 שעות על אש נמוכה ולערבב מידי פעם .  

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

22 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת