00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

דג לברק ממולא בעשבי תיבול

דג לברק ממולא בעשבי תיבול

לאכול דג טוב זאת חוויה להכין דג זה כבר טקס , ככה אני מרגיש כשאני מכין דג טוב בבית . אוהב מאד

דגים , יותר את אלה שבתנור ופחות את אלה שבאים במנות מתוחכמות מידי .
תמיד משתמש בדגים

טריים ובדרך כלל צלוי בתנור עם מעט תבלינים ,קצת עשבי תיבול סביב
ושמן זית . דג טוב לא צריך יותר

מידי שחקנים סביבו .  את דג הלברק הכנתי הפעם כשמילאתי את כרסו  בתערובת עשבי תיבול . 

הדג ניצלה בתנור וספג את טעמי ומיצי תערובת עשבי התיבול  .

מנת הדג שהתקבלה הייתה מדהימה ,מעטה העור היה צרוב היטב ובשר הדג היה מעודן ונימוח .



הכנה

לפני המילוי יש לשטוף  את הדג במים , להזליף עליו מיץ מלימון טרי ולתת  לו קצת מנוחה בזמן

 הכנת  תערובת עשבי התיבול .

 

חומרי התערובת

חצי צרור עלי פטרוזיליה

חצי צרור עלי כוסברה

חצי פלפל אדום

חצי בצל סגול

מעט פלפל ירוק חריף ללא הגרעינים

4-5 שיני שום

מלח

פלפל שחור

1/4 כוס שמן זית

 

לרסק את כל המרכיבים במעבד מזון ריסוק קצר על מנת שהתערובת תישאר גסה ולא דייסתית מידי .

 


הכנת הדג

לנגב את הדג עם נייר סופג , לחרוץ מ 2 צדיו של הדג פסים אלכסונים עם סכין חדה .

למלא את בטנו של הדג בתערובת עשבי התיבול , אני העדפתי לאחר המילוי לקשור את הדג עם חוט

קשירה ( שפגט ) דבר שאפשר לי לדחוס לתוכו לפני הקשירה כמות גדולה של תערובת עשבי התיבול .

מי שלא רוצה להיכנס לענייני קשירה פשוט שימלא פחות מהתערובת .

לאחר הקשירה משחתי את הדג היטב בשמן זית ותיבלתי במלח ,פלפל שחור גס ופפריקה מתוקה .

את הדג הנחתי בתבנית מרופדת בנייר אפייה בלוויית שיני שום ועגבניות שרי חצויות כשעליהן הזלפתי

שמן זית פלפל שחור גרוס ומלח גס .

הדג ניצלה בתנור כ20-25 דקות ב180 מעלות  .

להסיר את חוט הקשירה בעזרת מספריים ולהגיש את הדג בלווית השום ועגבניות השרי .

 

מנה מטריפה .

 

תודה חברים ושבוע טוב .

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

23 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת