00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

פרחי שמרים

 ראשית אני חייבת להודות שהשבוע האחרון והמלחמה בדרום, הביאו אותי למצב קשה של חרדה, ואני דווקא נמנית על ברי המזל, שבישוב שלהם לא היו אזעקות וריצות לממדים ומקלטים. אבל כאמא לחייל קרבי שנשלח לדרום, מצאתי את עצמי עם רמות חרדה שלא הכרתי עד היום. ובניסויי תרפיה והרגעה עצמיים מצאתי את עצמי הרבה במטבח. נחמה רבה מצאתי בהכנה ולישה של בצק השמרים, (ואל תשאלו אותי למה?) אולי כי אלו העוגות האהובות על בני, ואולי דווקא תשומת הלב והדאגה להתפחתו של הבצק, החליפה מעט את הדאגה לילד. ואלי דווקא בגלל הריח הנפלא ומחמם הלב שהוא מפיץ באפייתו. בכל אופן כמו שציינתי קודם, תהייה הסיבה אשר תהייה, מצאתי את עצמי השבוע "אופה את עצמי לדעת". 

אמנם לא הצלחתי לכתוב שום דבר, אבל למזלי לצלם כן הצלחתי. ולכן עכשיו כשאני מתחילה בתהליך רגיעה איטי... אני רוצה גם לשתף אתכם במתכון לפרחי השמרים המנחמים והיפים שמלאתי בפעם הראשונה בקרם פטיסייר שוקולד ובפעם השנייה בקונפיטורת תפוז (רעיון נפלא שקיבלתי מפיית העוגיות המוכשרת, שאם עוד לא הכרתם אז בהחלט הגיע הזמן). וביחד עם זאת אני רוצה לאחל לכולנו שנדע רק שקט, שלווה ובריאות ושתמיד יחזרו יקירינו הביתה בשלום!!! 


הנה כאן תמונה קבוצתית של שתי האפשרויות. בפינה הימנית הפרחים ממולאים בקונפיטורת התפוז. ובפינה השמאלית הם ממולאים בפטיסייר שוקולד

 

 

 

במתכון שאתן עכשיו אני מתייחסת למתכון הממולא בפטיסייר השוקולד, אך אם אתם רוצים להכין עם קונפיטורת התפוז, פשוט ותרו על הכנת הקרם פטיסייר ומלאו בקונפיטורת התפוז.

 

המצרכים לבצק:

  • 500 גר` קמח

  • 3/4 כוס סוכר

  • 1 כף שמרים יבשים

  • 1/2 כפית מלח

  • 2 ביצים

  • 200 מל` חלב

  • 150 גר` חמאה רכה

 

  • 1 חלמון + 1 כף מים להברשה (לפני האפיה)

  • סירופ סוכר להברשה לאחר האפיה: המיסו בסיר קטן וחסין אש 1/2 כוס מים + 1/2 כוס סוכר. 

 

הכנת הבצק:

  1. נפו את הקמח אל קערת המיקסר, הוסיפו את המלח והסוכר וערבבו במהירות נמוכה.

  2. הוסיפו את השמרים היבשים, הביצים והחלב הפושר והגבירו מעט את מהירות המיקסר עד לאיחוד של הבצק.

  3. כעת הוסיפו לאט לאט את קוביות החמאה עד להטמעה מלאה בבצק. ( רצוי ללוש את הבצק במיקסר בסה"כ כ- 10 דקות)

  4. הוציאו את הבצק מקערת המיקסר והעבירו אל קערה משומנת קלות להתפחה, עד שיכפיל את נפחו.

  5. לאחר ההתפחה הראשונה, לושו מעט את הבצק להוצאת אויר חלקו את הבצק לשני חלקים שווים ותנו להם מנוחה של כחצי שעה נוספת להתפחה שניה.

 

 

המצרכים לקרם הפטיסייר שוקולד:

  • 200 מל` חלב

  • 40 גר` קקאו

  • 2 חלמונים

  • 50 גר` אבקת סוכר

  • 1/2 כף קורנפלור

 

הכנת קרם הפטיסייר:

  1. הכניסו את החלב והקקאו אל סיר קטן וחסין אש. והביאו לידי רתיחה.

  2. בקערה נפרדת טירפו בעזרת מזלג, את החלמונים, הסוכר והקורנפלור. 

  3. הוסיפו שתי כפות מהחלב הרותח אל סבלילת החלמונים וא.הסוכר, ערבבו מעט להשוואת טמפרטורה והוסיפו אל החלב שבסיר. כעת יש לערבב כל הזמן עד לקבלת מסה סמיכה.

  4. הורידו מהאש, שיפכו את המסה אל קערה קטנה ועיטפו, צמוד צמוד לקרם, בעזרת ניילון נצמד. הכניסו את הקרם אל המקרר לצינון של לילה. (או לפחות  כ-5 - 6 שעות עד שיתקרר לגמרי)

  5. לאחר הקירור, הורידו את הניילון הנצמד, והכניסו  אל קערת המיקסר עם וו הגיטרה במהירות בינונית למספר דקות. על מנת ךפתוח את הקרם)

 

הרכבת פרחי השמרים:

 

1. חממו את התנור לחום של 175 מעלות.

2. כעת רדדו את הבצק לשני עלים מלבניים זהים בגודלם.

3. מירחו את קרם הפטיסייר (או את קונפיטורת התפוז) על עלה בצק אחד. והניחו את העלה השני מעליו.

4. הדקו בעזרת מערוך בעדינות את שני עלי הבצק, וחיתכו בעזרת סכין חדה רצועות בעובי של כ- 1 ס"מ.

5. סובבו כל רצועה כמו קפיץ, וגלגלו לפרח

  

 

 6. רפדו תבנית בנייר אפיה, וסדרו את הפרחים ברווחים של כ- 2 ס"מ לפחות האחד מהשני.

7. מירחו בעזרת מברשת, מעט מבלילת הביצה הטרופה והמים. והניחו להתפחה של כ- 15 דקות.

8. אפו את הפרחים כ- 25 דקות עד להזהבה יפה, הברישו בסירופ הסוכר וצננו בטמפרטורת החדר.

 

 

כך נראה הפרח במילוי הפטיסייר שוקולד

 

 

וכך נראה הפרח במילוי קונפיטורת התפוז

 

 

עכשיו כל מה שנותר לכם זה לבחור איזה פרח אהוב עליכם יותר ולהכין לאהוביכם 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!!

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

21 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת