00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

מרק הבורשט של סבתא דורה

מרק הבורשט של סבתא דורה

 

אז היה לנו סוף שבוע גשום וקיבלנו את פניו עם מרק חורפי מדהים בטעמו מרק בורשט

שלטעמי  אחד המרקים הטובים שהכנתי . מרק חזק בטעמיו , מרק שבסיס טעמו בסלק

בתוספת בשר בקר משובח ,עצמות רגל , ירקות שורש ועשבי תיבול .

מקורו של מרק הבורשט  במזרח אירופה וקימות עשרות גרסאות שונות למרק , מוגש חם

או קר . משולב בבשר בקר או בשר חזיר וקיים גם בגירסה צמחונית .

המתכון כאן דומה מאד לגרסה קודמת שכתבתי עליה בעבר עם שינויים קטנים במרכיבים ,

עם תמונות חדשות וטעם מדהים שמצדיקים רשומה נוספת למרק הנהדר .

המתכון מבוסס על זכרונות מהמרק שסבתי הייתה מכינה ואפילו הסיר שבתמונות הוא הסיר

שסבתי הייתה מכינה בו מרקים ...סיר של פעם עם הרבה זיכרונות ואפילו הטעמים שלה

נשמרו  בו . זה הסיר שאני שנים מבשל בו רק מרקים  ומעולם הוא לא אכזב אותי .

את המרק הכנתי הפעם כשמרכיב הבשר במתכון  נועד לטעם בלבד ולא הוגש יחד עם

המרק ....טוב חתיכת בשר קטנה הוספתי עבור הצילום ולטובת מי שמעדיף את הבשר :) .

 

מרכיבים

500  גר' בשר בקר ( הכנסתי נתח שלם של אונטריב מתוך כוונה להוציאו בסוף הבישול )

2-3 עצמות בקר

2 בצלים גדולים קצוצים גס

6 שיני שום קצוצות

4 סלק  ( 2 חתוכים לקוביות , 2 מגורדים גס )

6 גזרים חתוכים לטבעות

8 עגבניות מגורדות

1 רסק עגבניות - 100 גר'

צרור פטרוזיליה קצוץ

צרור עלי שמיר קשור בחוט

מעט עלי סלרי

4-5 גבעולי סלרי קצוצים דק

מלח

פלפל שחור

פפריקה מתוקה

כמון

1 כף סוכר

2 כפות קמח

 

הכנה

לטגן את הבצלים במעט שמן עד לשקיפות , להוסיף את שיני השום הקצוצות ולערבב כ2-3

דקות . להוסיף את הקמח ולבחוש היטב ולהוסיף מים עד גובה חצי הסיר .

להוסיף את נתח הבשר , העצמות , הירקות , עשבי התיבול ורסק העגבניות .

להוסיף מים עד כמעט קצה גובה הסיר , להביא לרתיחה ולהנמיך לאש נמוכה ביותר .

לתבל בנדיבות ולבשל  כ3 שעות . לבחוש מידי פעם את החומרים ששוקעים בתחתית הסיר ,

לבדוק ולתקן טעמים . המרק הופך במשך הבישול מאדום לחום כהה ונראה נהדר . . בסיום

הבישול להוציא את צרור עלי השמיר .

כפי שציינתי קודם את נתח הבשר הוצאתי בסוף הבישול ,הבשר צונן במקרר , נפרס דק

ונאכל בסגנון הרוסטביף בתוך לחמנייה טובה

 בתאבון

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

29 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת