00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סבתא מבשלת וגם...סורגת

קציצות טונה ברוטב עגבניות

 
לפעמים גם אוכל שמתחיל את דרכו בקופסת שימורים יכול להיות טעים מאד.
ולפני שכולם צועקים אחדד ואומר שהכוונה היא לטונה בקופסה.
בעצמי לא האמנתי כמה קציצות טונה יכולות להיות טעימות.
אז אם אתם צריכים צהריים זריזים פתחו כמה קופסאות טונה והכינו את הקציצות ברוטב עגבניות ותהנו מכל נגיסה ונגיסה.
 
מסננים את הטונה מהשמן ושמים בקערה. מוסיפים לקערה בצל מגורר דק, שום קצוץ, קישוא ותפוח"א מגוררים דק וסחוטים ופטרוזיליה קצוצה.
 
מוסיפים גם פירורי לחם, תבלינים, ביצים ומערבבים היטב לעיסה אחידה.
שמים את העיסה במקרר עד שמסיימים להכין את הרוטב.
 
במחבת רחבה ועמוקה שמים מעט שמן זית ומוסיפים קוביות של בצל, גזר, גבעולי סלרי וכמה עלי סלרי קצוצים דק. מטגנים הכל עד לריכוך.
מוסיפים קופסה של עגבניות מרוסקות, קופסה של רסק עגבניות, מים ותבלינים ומביאים לרתיחה, מנמיכים אש, מכסים ונותנים לו להתבשל עד שנכין את הקציצות.
 
 
יוצרים קציצות שטוחות מהתערובת ומטגנים בשמן עד הזהבה.
 
 
 
את הקציצות מעבירים בזהירות לרוטב שמבעבע ברתיחה עדינה, לא מתעסקים איתם יותר מדי כדי שלא יתפוררו, מכסים את המחבת ונותנים להכל להתבשל כך בעדינות כחצי שעה.
 
קציצות טונה ברוטב עגבניות
מהכמות הזו יוצאות בערך 16 קציצות
 
המצרכים:
לקציצות:
3 קופס. טונה (160 גר` כל קופס.) מסוננות משמן ומפוררות
1 בצל מגורר וסחוט
2 שיני שום קצוצות דק
2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
1 תפוח אדמה קטן מגורר דק וסחוט
1 קישוא קטן מגורר דק וסחוט
3 כפות גדושות פרורי לחם
2 ביצים
1 כפית גדושה מיונז
1/2 כפית פפריקה מתוקה
מלח
פלפל שחור
 
לרוטב:
1 בצל חתוך לקוביות קטנות
1 גזר חתוך לקוביות קטנות
2 גבעולי סלרי אמריקאי קצוצים לקוביות קטנות
2-3 עלי סלרי קצוצים דק
3 שיני שום קצוצות דק
1 רסק עגבניות קטן (100 גר`)
1 קופס. עגבניות איטלקיות שלמות (400 גר) מעוכות או מרוסקות בבלנדר מקל
1 קופס. מים (קופס. של העגבניות האיטלקיות)
מלח
פלפל שחור
פפריקה מתוקה
סוכר
שמן זית
 
ההכנה:
שמים בקערה את הטונה המסוננת והמפוררת. מוסיפים לה את כל יתר המצרכים ומערבבים היטב לעיסה אחידה. אם העיסה מאד רכה מוסיפים עוד קצת פירורי לחם.
מניחים את העיסה במקרר עד לסיום הכנת הרוטב.
 
במחבת עמוקה ורחבה שמים מעט שמן זית, מוסיפים את הבצל, הגזר, ענפי הסלרי הקצוצים והעלים ומטגנים על אש בינונית עד לריכוך.
מוסיפים את השום ומטגנים כדקה עד שעולה ריח השום.
מוסיפים את העגבניות האיטלקיות המרוסקות, את רסק העגבניות וקופס. מלאה במים (קופס. של העגבניות האיטלקיות).
מוסיפים תבלינים ומביאים לרתיחה. מקטינים אש מכסים ונותנים להכל להתבשל עד שגומרים לטגן את הקציצות.
 
מכינים מתערובת הקציצות קציצות שטוחות ומטגנים אותן בשמן שמגיע עד מחציתן בערך, עד שהן מזהיבות משני הצדדים.
 
טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול.
מוסיפים את הקציצות המטוגנות בזהירות לרוטב הרותח, מביאים שוב לרתיחה עדינה, מכסים את הסיר ומבשלים כך חצי שעה.
 
הקציצות עדינות מאד ולכן יש להשתדל כמה שפחות לגעת בהן.
 
בתאבון
 
 
אני הגשתי את הקציצות עם ניוקי תפוחי אדמה.
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

32 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פנינה ט אלא אם צויין אחרת