00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

גיבץ` ירקות אפויים בתנור

05/11/2012

 גיבץ ' ירקות אפויים בתנור

 גיבץ' ממטעמי המטבח הבלקני , שילוב של ירקות בעיקר חצילים וקישואים עם תוספות שונות

המתבשל ברוטב עגבניות ועשבי תיבול . ישנן המון גרסאות לגיבץ' לפחות כמו מספר הבולגרים

של יפו וגם תלוי מאיזה צד של הבלקן אתם ,מהצד הרומני או הצד הבולגרי .

 ניתן להכין את הגיבץ' כתבשיל אבל לטעמי הכי טעים זאת הגרסה האפויה בתנור . אפשר

לשלב עם עגבניות שלמות חתוכות או ברוטב עגבניות טריות . ישנן גרסאות
המכילות תוספות

נוזלים ויש גם גרסה ללא נוזלים בכלל  ויש  גם כאלה שמשלבים את הירקות עם בשר .

בילדותי גדלתי על הגרסה הרומנית ממטבחה של אימי וכאן אני מביא את הגרסה שלי

כמו שאני אוהב היום את הגיבץ' .

הגיבץ שלי הוא קדירת חצילים ,קישואים ,פלפלים אדומים , גזרים ,שום , עשבי תיבול

ורוטב עגבניות טריות  הנאפית בתנור , קדירה של ירקות אפויים ברוטב סמיך ,מעט מאד

נוזלים בסוף התהליך וטעמים מאד מודגשים .

 

החומרים

1 חציל גדול – קלוף וחתוך לקוביות גדולות

6 גזרים -  חתוכים לפרוסות

3 פלפלים אדומים – חתוכים לרצועות

6 קישואים – חתוכים לקוביות קטנות

2 בצלים – קצוצים דק

6 שיני שום – קצוצות דק

6 עגבניות בשלות – מגורדות לרסק

100 גר' רסק עגבניות

1 פלפל ירוק חריף -  קצוץ דק ללא הגרעינים

שמן לטיגון  

צרור עלי שמיר – קצוץ דק

צרור עלי פטרוזיליה – קצוץ דק

מלח

פלפל שחור

פפריקה אדומה מתוקה

כמון  

1 כוס מים רתוחים

 



ההכנה

לאדות את הבצלים ,הפלפל החריף ,הגזרים והפלפלים האדומים  בשמן עד שהבצלים נעשים

שקופים .מוסיפים את שיני השום ומערבבים עד שחשים היטב את ריח השום .

מוסיפים את קוביות החצילים  והקישואים ומערבבים , מוסיפים את העגבניות המגורדות

רסק העגבניות ועשבי התיבול . מערבבים ומתבלים בנדיבות . מוסיפים את המים הרתוחים

מביאים את התבשיל לרתיחה ומנמיכים לאש קטנה ל 20-30 דקות .

להעביר את הסיר סגור במכסה לתנור שחומם ל180 מעלות לשעה וחצי , התבשיל צריך

להגיע לתוצאה של ירקות אפויים היטב ושחומים עם מעט נוזלים . במידה ויש עודף נוזלים

אפשר לאפות  לקראת הסוף ללא המכסה .

 

מאד טעים ,מאד מומלץ למי שלא מכיר את המתכון .

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

27 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת