00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

משהו קטן אחרי האוכל-קראמבל שזיפים מבושם

29/10/2012

בוקר טוב לכולם! בוקר אור לחורף שקפץ לבקר ולגשם בהתהווה!

כפי שאתם אולי זוכרים אני לא מעריצה גדולה של החורף, אבל כמו בכל דבר אני יודעת למצוא את היתרונות גם כאן. כל מאכל או משקה שהוא חם עושה לי טוב ומפשר ביני ובין הקור והקדרוּת. ומתברר שיש גם קינוח קל ונהדר אותו מגישים חם (או לפחות חמים). מדובר בקראמבל המשלב בין שכבת פירות נימוחים ועסיסיים לבין ציפוי פירורים זהובים ופריכים ובתוספת גלידה או קצפת סמיכה זה הופך לשיכרון חושים לא קטן!
עכשיו אחרי שהכנתי אותו בגרסה מבושמת במיטב התבלינים החורפיים והמנחמים אני פשוט לא מאמינה איך לא עשיתי זאת קודם!

תיהנו! (ותמהרו כי השזיפים כמעט נעלמו מהמדפיים).

 

*מקור המתכון שוב מכאן (ושוב ברוסית:-)*

 

קראמבל שזיפים מבושם
הרכיבים (ל-8 מנות):
לשזיפים
15 שזיפים טריים
50 גרם חמאה
1 תרמיל וניל
1 כוכב אניס
קורט אגוז מוסקט
2 מקלות קינמון
100 מ"ל יין אדום+50 מ"ל מים
5 כפות דבש
4 כפות סוכר דק
לפירורים
100 גרם חמאה קרה חתכוכה לקוביות קטנות
180 גרם קמח
100 גרם סוכר חום דמררה
להגשה
גלידת וניל או קצפת



הכנת השזיפים:
חוצים ומגלענים את השזיפים .
שמים אותם במחבת כבדה יחד עם החמאה ומאדים 2-3 דקות.
חוצים את תרמיל הוניל לאורכו ומוסיפים למחבת יחד עם יתר הרכיבים.
מביאים לרתיחה, מנמיחים את הלהבה ומבשלים 6-8 דקות תוך ערבוב מדי פים.
אחרי שהפירות התרככו מעט והנוזלים הסמיכו נפטרים מהתבלינים ומעבירים את הכל לכלי חסין חום(שיכיל את כל הפירות בשכבה אחת).
הכנת הפירורים:
מועכים את החמאה לתוך הקמח בקצות האצבעות(אפשר גם במעבד מזון) עד לקבלת מרקם המזכיר פירורי לחם.
מערבבים לתוכם את הסוכר.
הרכבה ואפיה:
מחממים תנור ל-200 מעלות.
ומפזרים את הפירורים בשכבה אחידה מעל השזיפים.
אופים 20-25 דקות עד שהפירורים מזהיבים.
מצננים מעט, מחלקים בין צלחות הגשה בעזרת כף ומגישים בליווי גלידת וניל או קצפת.




הערות ומסקנות לאחר המעשה :
השזיפים שלי לא היו במצב הכי טוב, הם היו מוצקים אך שריריים כאלה(נראה לי ככה זה בסוף העונה). בישלתי אותם לדעתי יותר מ-10 דקות וגם אחרי כל האפיה הם לא הגיעו למצב מתפרק.אולי טוב ואולי לא, אין לי מושג כי זה הקראמבל הראשון שהכנתי בחיי :-)
לא היה לי יין אדום, השתמשתי ביין לקידוש ולכן הורדתי את הדבש והסוכר ל-1/2.
גם בפירורים הורדתי את הסוכר, והוא גם לא נמס באפיה ונשאר "רועש בשיניים". אם זה מפריע כדאי לנסות להחליף בסוכר קנים או אולי לבן רגיל.
לתוך הפירורים וגם הוספתי חופן אגוזי מלך+פקאן קצוצים גס. היה פריך ונהדר!
הקראמבל יצא די מתוק על גבול המדי (ואני עוד הורדתי את כמויות הסוכר!) לכן אני הייתי הולכת על קצפת לא ממותקת במקום הגלידה.
במקום הדבש משתמשים במתכון המקורי בדִבשה ואין לי מושג אם יש כזו חיה בארץ ואם כן איפה משיגים אותה
כמובן שקינוח כזה לא מיועד לשרוד הרבה לאחר ההכנה, הפירורים מאבדים מפריכותם וזה לא הכי-הכי. אך אם במקרה לא הצלחתם לחסלו בזמן אפשר לחמם בטוסטר אובן/תנור, זה עדיין יהיה טעים.
בצילום נראה כי התבנית שלי ממש עמוקה, אך למעשה הדפנות שלה בגובה 5 ס"מ בלבד. כמובן שאפשר להכין ולהגיש את הקראמבל ב-8 כלים אישיים. 

 

בהצלחה, בתיאבון וסופ"ש מקסים לכולם!

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

20 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת