00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

מרק ירקות אדום וכדורי עוף

מרק ירקות אדום וכדורי עוף

 

מרק ירקות עשיר אדום וטעים עם כדורי חזה עוף . עוד ניסיון שלי להביא את החורף ובטוח שבסוף

אצליח  . 
המרק חיבור בין 2 מתכונים שכבר מופיעים בבלוג ,מרק הירקות שמלווה את הקובה מטפוניה

עם מתכון הקציצות 
עוף לילדים . חיבור נהדר,טעים ומשביע כארוחה בפני עצמה

 

 חומרי המרק:

2 בצל קצוץ

4 גזרים פרוסים או חתוכים לקוביות

4 קישואים קצוצים לקוביות

4 עגבניות אדומות מגורדות

400 גרם דלעת  חתוכה לקוביות

6 גבעולי סלרי קצוצים דק

צרור פטרוזיליה קצוצה

עלי סלרי שלמים

200 גר'  רסק עגבניות

1 כף סוכר

מלח

פלפל שחור

 פפריקה מתוקה

כמון

כף אבקת מרק עוף – לא חובה

8-10 כוסות מים

 

חומרי הקציצות

800 גר` תערובת חזה עוף והודו  טחון

1 בצל בינוני מגורד

1 תפוח אדמה מגורד 

1  ביצה

צרור פטרוזיליה קצוצה

מעט פירורי לחם

מלח, פלפל שחור

פפריקה מתוקה

כמון

 

לערבב היטב את התערובת ולהניח לחצי שעה לספיגת טעמים. , ליצור קציצות לא גדולות מידי

שיתווספו למרק בהמשך .

 

 הכנה

לטגן את הבצל במעט שמן עד שקיפות , להוסיף את הגזרים , הקישואים ולהמשיך לאדות עוד כ2-3 דקות

תוך כדי ערבוב . להוסיף את הדלעת ,רסק העגבניות ,העגבניות המגורדות
הפטרוזיליה ועלי הסלרי .

לצקת מעל את המים ,להקפיד שהסיר לא יהיה מלא מידי על מנת להשאיר מקום לקציצות שיתבשלו

במרק כשיהיה מוכן .

לחמם עד רתיחה ,להוריד לאש נמוכה ולתבל לפי הטעם . לבשל כשעה או עד התרככות מלאה של

הירקות . בשלב זה לטעום ולתקן טעמים לפי הטעם . מי שרוצה להסמיך מעט את נוזלי המרק יכול לטחון

מעט את המרק עם מוט ידני . אני מעדיף ריסוק קל מאד שמסמיך את נוזלי המרק אבל עדין משאיר את

הירקות עם זהות .( לא לשכוח להוציא את עלי הסלרי לפני הטחינה )

בשלב זה נכניס למרק המוכן את הקציצות שהכנו . יש להגביר את האש על מנת שתהיה רתיחה בינונית

ואז להוסיף בזהירות את קציצות הבשר למשך כ20 דקות בישול .

חשוב לא להכניס את כל כמות הקציצות בבת אחת אלא ב2 סבבים .

לאחסן את הקציצות לאחר הבישול בכלי נפרד ולהוסיף אותן למרק  רק בהגשה .

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

25 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת