00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

קורנדביף - חזה בקר כבוש

קורנדביף  - חזה בקר כבוש

 

קורנדביף אותם פרוסות הבשר הדקיקות והנהדרות , בשר חזה כבוש ומבושל בתוך לחמנייה טובה עם

חרדל ומלפפון חמוץ  ...מי צריך יותר מזה ? ..ממש כמו באמריקה

המתכון מתבסס בחלקו על מתכון קודם שהכנתי אבל עם שינוים שלי ביחס מרכיבי תמיסת הכבישה

 ( מים ,מלח וסוכר )בתהליך ההכנה  והוספת מרכיבים  ממידע אחר ברשת .

 

 קורנדביף 

 

2.5 ק"ג חזה בקר ( ברוסט )

 

מרכיבי המרינדה

250 גר 'מלח גס

250 גר' סוכר חום

1/2 כפית סודה לשתייה

4 כוסות מים קרים

8 עלי דפנה

6 שיני שום קלופות ומעוכות

10 גרגרי פלפל אנגלי

10 גרגרי  פלפל שחור

3/4 כפית אגוז מוסקט ( אמור להיות תבלין קליפת האגוז )  

 

מרכיבי הבישול

1 בצל גדול שלם וקלוף

2 -3 גזרים קלופים

10 גרגרי פלפל אנגלי

10 גרגרי פלפל שחור

6 עלי דפנה

 

הכנה

לערבב בקערה גדולה את הסוכר המלח ואבקת הסודה לשתייה . להניח את נתח הבשר בתוך התערובת

ולעסות את הבשר היטב עם חומרי התערובת . לחכות כחצי שעה תוך כדי עיסוי נוסף מידי פעם עד

שמרכיבי התערובת מתמוססים ועוטפים היטב את הבשר .

בשלב זה יש להוסיף לקערה את שאר מרכיבי המרינאדה ( עלי הדפנה ,הפלפל השחור ,הפלפל האנגלי ,

שיני השום ותבלין המוסקט ) ולצקת מעל את המים הקרים .

 

בשלב זה יש להעביר את הבשר והמרינאדה לכלי קיבול סגור שבו יתבצע תהליך הכבישה בין 7-10 ימים .

הכלי חייב להיות אטום היטב והמדקדקים אף מניחים על הבשר משקולת לקבלת השרייה יעילה .

אני הכנסתי את הבשר והנוזלים לתוך 2 שקיות קוקי אחת בתוך השנייה , סגרתי היטב והנחתי בתוך קערה

גדולה . בצורה זאת הנוזלים עטפו כמעט את כל הנתח ומידי יום הפכתי את הנתח לצידו השני.

הבישול שלאחר הכבישה

לאחר 7 ימים יש להוציא את נתח הבשר מתוך המרינדה ולשטוף אותו היטב . להכניס את הבשר לתוך סיר

רחב עם מים עד כיסוי ולהביא לרתיחה . בשלב הרתיחה יש להסיר את הקצף שנוצר , להנמיך לאש נמוכה

ולבשל עוד כחצי שעה .

לשפוך את מי הבישול ולהוסיף מים חדשים ואליהם להוסיף את מרכיבי הבישול ( הבצל ,הגזרים , פלפל

שחור ,פלפל אנגלי ועלי הדפנה ) לבשל כ שעתיים  על אש נמוכה .

להוציא את נתח הבשר ממי הבישול לצינון . לחתוך את הבשר רק כשהגיע לטמ' החדר או שצונן במקרר .

להגשה חם או קר עם מלפפון חמוץ ,חרדל או מיונז .

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

22 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת