00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

לחם כפרי עם שום ורוזמרין

 

לחם כפרי עם שום ורוזמרין

 

לחם כפרי כהה משולב בשום טרי ועלי רוזמרין חגיגה של ריחות וטעמים ,לחם טעים מאד עם מרקם פנימי רך ומעודן

וקרום קשה ומתפצפץ  בלשון אוהבי הלחם . המתכון מהבלוג הקסום של מגי  שעבורי הוא המודל למטבח האיטלקי .

הרבה ידע ונשמה יש בבלוג הזה וכל מתכון הוא סיפור הצלחה .

אני יודע שכבר אמרתי המון פעמים שאני אוהב את תהליך הכנת בצק השמרים אז תסבלו ותשמעו אותי אומר זאת

שוב . פשוט מדהים כל התהליך של הכנת השמרים ,התפיחה , הריחות , מגע הבצק ........נשבע לכם שאני ממש

מקשיב לקול התפיחה של השמרים ,ממש מוסיקה של חיים שמתפתחים בתוך הבצק .

 

מביא כאן את המתכון כפי שמופיע ונכתב ע"י מגי בבלוג שלה

 

 

 מתכון - שתי כיכרות: (כוס מדידה = 250 מ"ל)

420 גר' קמח לחם = 3 כוסות  ( השתמשתי בקמח כפרי )

320 גר' קמח מלא = כ- 2.5 כוסות

500 מ"ל מים חמימים

3 כפות כוס שמן זית

11 גר' שמרים יבשים

20 גר' מלח = כ-1 כף

10 גר' סוכר = כ- 1/2 כף

כ-1/3 כוס רוזמרין קצוץ = מחטי רוזמרין מ-5-6 ענפים

4 שיני שום גדולות קצוצות

מעט קמח לאיבוק הכיכרות

בקערית לשים את כמות המים במתכון ולפזר מעל את השמרים היבשים. להניח ל-2-3 דקות ולערבב.

בקערת מיקסר לשים את שני סוגי הקמח, לפזר מעל את המלח, הסוכר והשמן ולערבב. להוסיף את המים בהדרגה

  ולערבב במהירות מינימילית את המים לקמח, כשכל הקמח רטוב להתחיל ללוש - 3 דקות במהירות בינונית. להוסיף

את השום והרוזמרין וללוש עוד כ-5 דקות. במידה והבצק דביק מאוד, ניתן להוסיף מעט מאוד קמח לבן (כף אחת בערך,

אין צורך ביותר). לשמן קערה גדולה.

להוציא את הבצק מקערת המיקסר וללוש אותו מעט ביד. לכדרר את הבצק ולהניח בקערה. לכסות את הקערה

ולהתפיח עד להכפלת הנפח.

לקמח משטח עבודה. להעביר את הבצק מהקערה למשטח העבודה ולחלק אותו בסכין חדה או מרית

לשני חלקים שווים.

לרפד תבנית בנייר אפיה. לעצב מכל חלק מהבצק כיכר, אפשר לעצוב כיכר עגולה או אובאלית או אפילו בצורה

מוארכת (פלוט). לכסות את הכיכרות ולהתפיח שוב עד להכפלת הנפח.

כ-30 דקות לפני האפייה, לחמם תנור לחום גבוה 220-230 מעלות.

לאחר שהכיכרות תפחו, לאבק אותן בעדינות בקמח (עדיף להשתמש בנפה דקה). בסכין חדה או בתער ליצור במהירות

חתכים על פני הכיכרות , יש להיזהר לא להוציא אויר מהכיכרות ולכן החיתוך צריך להיעשות במהירות ובכלי חיתוך חד.

להכניס את הכיכרות לאפיה למשך 15 דקות בחום גבוה, לאחר מכן להוריד את הטמפ' ל-180-185 מעלות ולאפות עוד

כ-30 דקות.



להוציא את הכיכרות לרשת צינון ולחתוך רק לאחר שהלחם כבר לא חם (לי כמובן אין סבלנות, ריח של לחם חם משגע

אותי ולכן לאחר שאפשר לגעת בלחם, אני חותכת את הקצה וטועמת שלא "יצא מקולקל"   ....דברי מגי אבל זה נכון

גם לגבי ).

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

22 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת