00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

דג דניס ברוטב עגבניות חריף

05/10/2012

דג דניס ברוטב עגבניות חריף

 

 

יש משהו חגיגי במנות של דגים ,תמיד אלו מנות שקשורות לערב שבת ,לחגים ולמסורת . אין ספק שהמנה הפופולארית

במצעד הדגים בחגים ושבתות הן אלו ששוחות ברוטב אדום.
אלה שמתחברות נהדר לחלות השבת אלו שגורמות לנו

להזיע ולהוציא קולות הנאה מגרוננו .
תמיד הכנתי את מנות הדג ברוטב עם נתחי פילה נסיכת הנילוס אבל בתקופה

האחרונה
לא כל כך אהבתי את התוצאה ..לא יודע אם משהו השתנה בדג או שאני השתנתי ..משהו בדג הזה השתנה

לטעמי . וכמו שלעולם לא אקנה נתח בשר קפוא כך גם אמרתי לעצמי
שזה תופס גם לגבי דגים ועדיף לבשל עם דגים

טריים וסוגי דג טובים יותר מדג הנסיכה .
הפעם תבשיל הדג הוכן עם פילטים של דג דניס . אין ספק שהתוצאה

שהתקבלה הרבה יותר טובה ,דג נהדר שמתנהג יפה ברוטב האדום .
בישול קצר ותוצאה של דג נימוח וספוג

בטעמים נהדרים .

 

חומרים

 

6 נתחי פילה דג דניס , כמובן שניתן להשתמש בדגים טובים אחרים.

1 בצל בינוני קצוץ דק  

2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות

1 פלפל ירוק חריף חתוך לטבעות ללא הגרעינים

6 שיני שום קצוצות דק

צרור פטרוזיליה קצוץ דק

4 עגבניות מגורדות

1 כף סוכר

 1/2 כוס שמן

3 כפות פפריקה מתוקה

מלח

פלפל שחור

כמון

קופסא רסק עגבניות

 

הכנה

לשטוף היטב את נתחי הדג ולהזליף מעל הנתחים מיץ מלימון טרי .

לטגן במעט שמן את הבצל ,הפלפלים האדומים והירוקים החריפים עד שהבצל נעשה שקוף  והפלפלים רכים מאד .

בשלב זה להוסיף את הפטרוזיליה והשום ולערבב היטב כמה דקות  עד שנפתחים טעמי השום והפטרוזיליה  וריח

נפלא מתפשט במטבח.

 בקערה נפרדת לערבב את חצי כוס השמן ,הפפריקה ,העגבניות המגורדות , רסק העגבניות והתבלינים . לבחוש

היטב את כל המרכיבים .

לצקת את תערובת העגבניות והתבלינים שהכנו על הבצל והפלפלים שבמחבת ולערבב היטב . להוסיף כוס עד כוס

וחצי מים רותחים ,לערבב היטב ולהביא לרתיחה .

להוסיף לרוטב את נתחי הדג כשהעור כלפי מעלה , להרטיב בעזרת כף את החלק העליון של הדגים עם הרוטב ולפזר

עוד פטרוזיליה קצוצה .

לבשל על אש נמוכה ומכסה סגור כ 20 דקות .

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

16 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת