00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סבתא מבשלת וגם...סורגת

פטה כבד עוף

 
ראשית אני מזהירה את שומרי הכשרות, המתכון הזה אינו כשר.
 
בדרך כלל אני מכינה את הפטה בסוכות, או לימי החג השניים, לא לערב ראש השנה.
אין לי הרבה מה לאמר מלבד זה שהוא מאד מאד טעים והולך נהדר עם ריבת בצל שגם מתכון שלה אתן בהמשך.
 
אז יאללה לעבודה
 
 
 
במחבת עם מעט שמן מטגנים את הכבד שנוכה ונחתך ל-2 אונות. מטגנים עד שהוא ורוד בפנים ורך, בשום פנים ואופן לא להרוג אותו, להשאיר אותו ורוד אחרת הפטה לא יהיה טעים. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס גס ומורידים מהאש, מעבירים לכלי ומצננים צינון מוחלט.
 
 
 
לאותה המחבת מוסיפים שמן אם יש צורך ומוסיפים את הבצלים ואת גבעולי הטימין, מטגנים עד שהבצל זהוב ורך.
מוציאים את ענפי הטימין ומצננים את הבצל לגמרי.
 
 
 
בזמן שהכל מתקרר מכינים את התבנית.
קוצצים גס פסטוקים טבעיים לא קלויים.
מרפדים תבנית אינגליש קייק בניילון נצמד, ומשאירים בחוץ שוליים ארוכים מהניילון.
מפזרים בתחתית את הפיסטוקים הקצוצים.
לאחר הכנת הפטה מסדרים אותו על הפסטוקים, ומכסים גם מלמעלה בניילון נצמד.
מכניסים למקרר ללילה להתיצבות וגיבוש טעמים.
 
פטה כבד עוף
 
המצרכים:
750 גר` כבד עוף טרי
2 בצלים גדולים
2 גבעולי טימין
מלח
פלפל שחור גרוס גס
100 גר` חמאה קרה
3-5 כפות שרי ברנדי (או ברנדי)
 
לקישוט
50 גר` פסטוקים לא קלויים קצוצים גס
 
ההכנה:
מנקים את כבדי העוף וחותכים ל-2 אונות.
מטגנים את הכבדים במעט שמן, עד שהם שחומים מכל הצדדים אך עדיין רכים וורודים מבפנים (חשוב מאד שישארו ורודים בפנים). מתבלים במלח ופלפל מעבירים לכלי ומצננים לחלוטין.
 
מוסיפים למחבת מעט שמן ומוסיפים את הבצלים שחתכנו לרבעים וכל רבע לפרוסות, ואת ענפי הטימין ומטגנים עד שהבצלים רכים וזהובים.
מוציאים וזורקים את ענפי הטימין ומצננים את הבצל לחלוטין.
 
מעבירים את הכבדים והבצל למעבד מזון (חשוב מאד שהם יהיו קרים לגמרי בשלב הזה).
מפעילים את המעבד ומוסיפים את קוביות החמאה, אחת אחת עד שכולן נטמעות בפטה.
מוסיפים שרי ברנדי, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
 
מרפדים תבנית אינגליש קייק בניילון נצמד עם שוליים עודפים משני הצדדים.
בתחתית שמים את הפיסטוקים שקצצנו גס ומעליהם מסדרים את הפטה בשכבה אחידה.
סוגרים ומהדקים היטב את הניילון הנצמד מעל הפטה, ומעבירים למקרר לשהות של לילה.
 
להגשה הופכים על מגש , מקשטים עם גרגרי רימון ומגישים עם טוסטונים מוכנים, או פרוסות בגט שנקלו בתנור והפכו לצנימים, והכי חשוב לא לשכוח ריבת בצל ליד.
 
בתאבון
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

22 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פנינה ט אלא אם צויין אחרת