00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

פוקאצ`ה אוריינטלית או לחמה בעג`ין אסייתי

30/08/2012

 פוקאצ'ה אוריינטלית או לחמה בעג'ין אסייתי

פוקאצ'ה אוריינטלית או לחמה בעג'ין אסייתי ?  ממש החלטה קשה איך נכנה את המאפה שמשלב בצק שמרים ,

נתחי עוף ואננס . אם הייתם שואלים אותי לפני חודש האם יש מצב שאכין מנת בשר משולבת אננס הייתם נענים

בשלילה רק שהפעם הכנתי מנה לפי מטלה שהוטלה עלי מבלי להתחשב ביכולות האפייה שלי או הטעם האישי

שלי ואננס בבישול לא בדיוק החלום הארוטי שלי במטבח .

 

ראשיתו של הסיפור בהזמנה שקיבלתי להשתתפות בסדנת אפייה בביתו של  ארז קומורובסקי בישוב מתת שבגליל .

נושא הסדנה – אפיה והתנסות בסדרת הקמחים הייעודיים החדשה של סוגת המושתת על קמחי האיכות של שטיבל

ומותאמים .
למטבח האפייה הביתי .

 

כבר השתתפתי בעבר בסדנאות אחרות ( בישול גלילי א , בישול גלילי ב , בישול גלילי עם טבעול  )

אצל ארז סדנאות מעלפות ומחכימות כך שההזמנה הפעם הייתה מסוג ההצעות שקשה לסרב להן במיוחד

כשהמילים
ארז קומורובקי , קמח ולחם  הם מילים נרדפות ומתחברות ומי אם לא  ארז מתאים להצגת הקמחים

החדשים ודרכי האפייה  שלהם . 

 

 

 

קצת טעימות מהכנסת האורחים הנפלאה של ארז

 

ועכשיו לאחר הפתיח הארוך נחזור לסיפור ההתלבטות שבתחילת הרשומה ומהיכן צצה המנה .

בסופו של יום מהנה מלא אפייה ויין וגם קינוחים נהדרים קיבל כל אחד מהבלוגרים מארז  שהכיל כמה סוגי קמחים

ומרכיבים נוספים שאיתם היינו צריכים ליצור מנת מאפה מכל סוג שהוא מלוח ,מתוק וכו' ובמארז שלי היה אננס

יפיפה ,ענק מרשים ורק אלוהים יודע מה אני הייתי אמור להכין איתו .

כמי שלא בקי כל כך בתחום המתוקים אבל מאד אוהב לשחק עם שמרים החלטתי להכין מנה המשלבת בצק שמרים ,

נתחי עוף ואננס עם טעמים אסייתים משהו בסגנון של לחמה בעג'ין
אבל עם בצק פוקאצ'ה /פיצה .

מודה שעבורי זה גם היה הפתרון הכי נוח כדי לבדוק האם
באמת יש משהו במושג קמח יעודי מכיוון שאני מכין הרבה

פוקאצ'ות מקמח רגיל והאמנתי
שאם יש הבדל בין הקמחים בוודאי שאחוש בהבדל .

 

המנה מורכבת מ 3 שלבי הכנה : הפוקאצ'ה , חזה העוף  והאננס .

 הפוקאצ'ה

חומרים

500  גר'  קמח

1 כף שמרים יבשים

1 כף סוכר

1/2 כף מלח

300 מ"ל מים

1/4 כוס שמן זית  

הכנה

להמיס את השמרים עם כף הסוכר ומעט מים מתוך הכמות הכללית ,לערבב היטב עד התמוססות ולתת לשמרים

לתפוח מעט .

להוסיף את המלח לקמח ולערבב היטב .

להכניס את כל החומרים כולל השמרים המומסים לקערת המיקסר לפי הסדר הבא :

קודם את הנוזלים ומעליהם את הקמח . להפעיל את המיקסר במהירות איטית למשך 6-7 דקות עד קבלת בצק

עם מרקם אלסטי אחיד ,נוח מאד למגע בידיים מקומחות  .

להעביר את הבצק לקערה משומנת היטב בשמן זית ,לכסות במגבת רטובה ולהניח במקום חמים לתפיחה עד

הכפלת הנפח . 

 

 בינתיים נכין את העוף והאננס .

את האננס הטרי נקלוף מקליפתו ונחתוך לקוביות גדולות , אני השתמשתי רק בחצי מהאננס מכיוון שהכנתי מנה

קטנה לניסיון .

חיממתי במחבת 50   גר' חמאה והוספתי 4-5 כפות סוכר חום ובחשתי עד התמוססות הסוכר . הוספתי את קוביות

האננס והוספתי מעל מעט סויה מתוקה . לאחר 2-3 דקות הורדתי  מהאש והנחתי  במסננת להגרת הנוזלים .

מי שמנוע מלהשתמש בחמאה מטעמי כשרות יכול להחליפה ב 3-4 כפות מים מהולות במעט מיץ לימון .

 

הכנת קוביות העוף .   

חומרים

1 חזה עוף שלם ( פרפר )

2 בצלים סגולים

1 צרור בצל ירוק

1 פלפל אדום חריף

מלח

פלפל שחור

פפריקה

1 כף קונפלור

שמן זית

סויה שחורה מתוקה   

 הכנה

לחתוך את חזה העוף לקוביות לא קטנות מידי , לתבל במלח ,פלפל שחור ופפריקה .

לפזר מעל את הקונפלור ולהוסיף את הסויה השחורה ושמן הזית .

לערבב היטב ולחכות כחצי שעה לספיגת טעמים  .

לחמם מעט שמן זית במחבת כבדה ולהוסיף את הבצל הסגול שחתכנו לפלחים גדולים ואת הבצל הירוק שקצצנו גס .

לאחר אידוי קצר להוסיף את נתחי חזה העוף ולצרוב אותם מעט עד שישנו את צבעם . 

 

הרכבת המאפה לתנור

להוציא את הבצק שתפח מהקערה אל משטח מקומח . לחבוט בבצק על מנת להוציא ממנו את האוויר ולחלק את

הבצק ל2 כדורים . ליצור מהכדורים 2 פוקאצ'ות עגולות או מוארכות
ולהניח בתבנית על ניר אפיה מקומח .

ליצור שקע עמוק במרכז הבצק על מנת שיכיל את תוספת החזה העוף והאננס . ולחכות כ 15 דקות לתפיחה שנייה .

ללחוץ שוב על מרכז הבצק על מנת להשקיע אותו ולפזר את קוביות האננס ומעליהם את קוביות חזה העוף והבצלים .

לפזר מעל מעט טבעות דקות של פלפל חריף ולהכניס לתנור שחומם מראש ל220 מעלות ל 10-12 דקות .

לאחר הזהבה קלה להוציא את המאפה ולהניח על רשת כדי למנוע מצב שהאדים הנפלטים ירטיבו את החלק

התחתון של המאפה .

אני הוספתי בהיקף הפוקאצ'ה גם שומשום שפוזר לאחר משיחת הבצק בביצה .

ועכשיו אתם בוודאי שואלים אם חשתי בהבדל /שיפור בבצק ובמוצר הסופי ?

אז כן !! במפורש חשתי הבדל ואני מדגיש שההשוואה היא בין הקמח הייעודי לקמח רגיל .

ההבדל היה משמעותי בבצק הנוח לשימוש , מרקם אחיד וחלק  ובתוצאה הסופית של פוקאצ'ה עם מרקם

מעולה ,עדין , קריספי ,מחורר ולא דחוס . 

 

 תודה לארז קומורובסקי ,סוגת ,ענבל קליין ומיטל על הארוח והארגון , תודה מכל הלב לחברי הבלוגרים על יום קסום

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

26 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת