00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סבתא מבשלת וגם...סורגת

תבשיל קציצות עם עדשים

23/08/2012
 
 
אני יודעת שכמעט חודש לא העלתי מתכון חדש לבלוג ויש לכך כמה סיבות. הראשונה היא שפשוט בחום הזה אני משתדלת להיות במטבח כמה שפחות, גם לא מתחשק לבשל וגם לא מתחשק לאכול, כך שאנחנו בעיקר אוכלים פסטות, מוקפצים, תבשילי הכל בסיר אחד, וסלטים, דברים שדורשים מינימום שהיה במטבח. מלבד זאת הייתי גם מאד עסוקה בעניינים משפחתיים ולא התפנתי לבלוג, אבל... יש לי די הרבה מתכונים שמסיבות כאלה ואחרות פשוט לא הגעתי להעלות אותם לבלוג, ואני מקווה שבימים הקרובים אעלה לפחות כמה מהם.
הראשון בסדרה הוא תבשיל של הכל בסיר אחד, זה מתכון מאד ישן אצלי ואני חושבת שהסיבה שלא העלתי אותו היא כי התמונות ממש גרועות ובאיכות ירודה, אבל תאמינו לי התבשיל מאד טעים.
 
 
 
מתחילים בהכנת הקציצות, אפשר קציצות בקר ואפשר קציצות הודו, מה שאתם אוהבים ואיך שאוהבים אצלכם קציצות. אני השתמשתי כאן בחצי קילו בקר טחון.
מכינים קציצות ומטגנים אותן טיגון קצר.
 
במחבת עמוקה (סוטז) שמים מעט שמן ומוסיפים את הבצל לטיגון עד לריכוך, מוסיפים את הפסטרמה חתוכה לקוביות ומטגנים מעט, מוסיפים את השום ומטגנים עד שעולה ריח. מוסיפים את יתר הירקות ומטגנים תוך ערבוב מס` דקות.
 
 
 
מוסיפים את העדשים ומטגנים הכל יחד כדקה.
מוסיפים את המים, רסק העגבניות, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה.
 
 
 
מסדרים את הקציצות בזהירות בסיר בין הירקות, מכסים את הסיר ומבשלים כ-25 דקות עד שהעדשים רכות ואין כמעט נוזלים בסיר.
 
 
 
מפזרים מעל הכל פטרוזיליה קצוצה ומגישים.
 
תבשיל קציצות עם עדשים
 
המצרכים לקציצות:
1/2 קילו בשר בקר טחון
2-3 שיני שום קצוצות
1 בצל בינוני מגורר וסחוט מנוזלים
1 קישוא בינוני מגורר דק וסחוט מנוזלים
2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
מלח
פלפל שחור גרוס גס
3-4 כפות פירורי לחם
2-3 כפות מים
1 ביצה
 
המצרכים לתבשיל:
1 כוס עדשים שחורות שטופות היטב ומסוננות
2-3 פרוסות פסטרמה קצוצות לקוביות (אני השתמשתי בדלת שומן)
2 שיני שום קצוצות דק
1 בצל קצוץ לקוביות קטנות
1 כפית עלי רוזמרין טריים קצוצים דק
2 גבעולי סלרי אמריקאי קצוצים לקוביות
1/2 פלפל כתום (או אדום) חתוך לקוביות
1/2 דלורית חתוכה לקוביות
2 כוסות מים
1 כף רסק עגבניות
מלח
פלפל שחור גרוס גס
שמן
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
 
הכנת הקציצות:
שמים את כל החומרים בקערה ומתחילים ללוש בעזרת הידיים, עד שהכל מתאחד לתערובת די רכה אבל כזו שתתגבש לקציצה.
אם התערובת דלילה מדי מוסיפים עוד פירורי לחם ואם קשה מדי מוסיפים עוד מים.
(לא לוותר על המים, הם עוזרים לקציצות לספוג בזמן הבישול את נוזלי הבישול ולהישאר רכות ונימוחות).
ליצור קציצות ולטגן אותן בשמן עד שיזהיבו (אין צורך בטיגון ממושך כי הקציצות עוברות בישול בנוזלים בהמשך).
שומרים את הקציצות בצד.
 
הכנת התבשיל:
שמים שמן במחבת רחבה ועמוקה או סוטז ומוסיפים את הבצל, מטגנים עד לריכוך.
מוסיפים את הפסטרמה ומטגנים אותה מעט. מוסיפים את השום ומחכים שיעלה ריח.
מוסיפים לסיר את הסלרי, הפלפל, הדלורית והרוזמרין ומטגנים הכל יחד תוך ערבוב מפעם לפעם כ-5 דקות.
מוסיפים את העדשים, מערבבים ומטגנים עוד כדקה.
מוסיפים את המים, רסק העגבניות, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
מנמיכים להבה, מוסיפים בזהירות את הקציצות מסביב, מתחת לירקות, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה בבעבוע עדין כ-25 דקות, עד שהעדשים מתרככות והנוזלים נספגים.
(לאחר כ-15 דקות בישול פותחים את מכסה הסיר ובודקים תיבול, אם חסר משהו זה הזמן לתקן).
כשכל הנוזלים נספגו והעדשים רכות, מפזרים מעל הכל פטרוזיליה קצוצה, מערבבים בזהירות ומגישים.
 
בתאבון
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

39 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פנינה ט אלא אם צויין אחרת