00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

סביצ`ה וירקות

סביצ'ה וירקות

 

סביצ'ה עם ירקות קריספים ,מנה קיצית משגעת במיוחד בימים כל כך חמים כשהכניסה למטבח פשוט

בלתי אפשרית . משחק נהדר של טעמים וצבעים פשוט נפלא .

הסביצ'ה מאכל מהמטבח הדרום אמריקאי המוכן  מדגים נאים ומשמש כבסיס למנות יפיפיות וטעימות ביותר .

אני יודע שישנם כאלה
שלעולם לא יטעמו מנה כזאת ורק המחשבה של בשר דג נא מעוררת בהם חלחלה .

אולי לא אצליח לשכנע אותם כמה שזה טעים אבל חייב להסביר להם שאמנם בשר הדג לא עבר בישול חם

אבל בהחלט עבר תהליך כבישה קר
שהוא סוג של בישול או שימור ,תהליך ידוע ומוכר בהרבה מטבחים עוד

מתקופות קדומות .
כמו שכובשים פרוסות בקר דקיקות לקרפצ'יו כך כובשים נתחים דקיקים של בשר הדג

לסביצ'ה  .
הכבישה נעשית בדרך כלל ע"י מלח גס, לימון ושמן זית אשר יוצרים בעצם תהליך כבישה ובישול

קר ואיטי.

 

המנה שהכנתי היום בנויה מדג דניס ( הייתי מעדיף דגים אחרים אבל זה מה שמצאתי ) וירקות טריים וקריספיים .

מנה משגעת כשבכל לעיסה חשים טעם אחר ..פעם את טעמו של הדג המעודן והכבוש בשמן ולימון ,פעם את

המלפפונים או הבצלים המתפצפצים בפה ,פעם את חריפות הפלפלים ופעם את הלימון שמן הזית וזיתי הקלמטה

 שהתחברו לטעם  מעלף ואיך אפשר שלא להתעלף מהקרוסטיני  הקלוי בשמן זית ואורגנו .

 

הכמויות במתכון מתייחסות למנה לזוג.

 

חומרים

 2 פילטים של דג

1 מלפפון קשה

1/4 פלפל אדום

1/2 פלפל ירוק חריף ללא הגרעינים

1/4 בצל סגול

2-3 גבעולי בצל ירוק כולל החלק הלבן

5-6 זיתיי קלמטה משובחים

מלח גס

פלפל שחור גרוס

לימון שלם

שמן זית  

 

הכנה

 לשטוף היטב את הפילטים ולייבש בניר סופג , לחתוך פרוסות דג דקיקות ביותר ללא העור עם סכין חדה

כשנתח הדג מונח כשהעור כלפי מטה . אפשר להשאיר את הנתחים כמו שחתכנו ואפשר לחתוך אותם לקוביות

לא קטנות מידי .

 לשטח את הנתחים על צלחת רחבה וללחוץ עליהם עם האצבעות כדי שיהיו שטוחים לגמרי .

לתבל את הנתחים במלח גס , פלפל שחור גרוס , להזליף מיץ שסחטנו מלימון טרי ושמן זית בנדיבות .

להניח ל15-20 דקות כדי שהדגים יעברו את תהליך הכבישה .

 

הכנת הירקות

יש לקצוץ את הירקות לקוביות הכי קטנות שאפשר כדי שיתחברו היטב לדג  בזמן ההגשה . יש לחתוך את

הזייתים לרצועות .

את המלפפון עם הקליפה יש לקצוץ ללא הגרעינים ( לחתוך את המלפפון לרבעים לאורך ולהסיר את

ליבת הגרעינים  ) , לתבל את הירקות הקצוצים במלח ,שמן זית ,לימון ולערבב היטב .

 

הגשה

אופציה א' – לפזר את הירקות הקצוצים והמתובלים מעל נתחי הדג שכבשנו בצלחת , להזליף שוב מעט

שמן זית ולהגיש .

 

אופציה ב' – להגיש את הנתחים והירקות יחד מעל קרוסטינים שקלינו בתנור . את הקרוסטיני שבתמונה

הכנתי מפוקאצ'ה שנשארה מיום קודם וקליתי אותה בתנור עם שמן זית ואורגנו עד השחמה .



עגבניות השרי שמופיעות בתמונה היו מתוכננות להשתלב בהגשה אבל ויתרתי עליהן .

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

22 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת