44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

צלי בקר בירקות ולימונים

בס"ד


יום חמישי בערב, הטלויזיה פתוחה - איך לא - על ערוץ האוכל והנה מופיע השף שאול בן אדרת ומכין צלי נפלא עם לימונים. הצלי נראה נפלא והחלטתי לאמץ אותו לארוחת שבת. זרקתי לתוך הסיר תפוחי אדמה וגזרים,לימון רגיל וגם פרסי ותבלינים ומה שהלך בבית אי אפשר לתאר. הריחות הנפלאים שיצאו מן התבשיל גירו כל כך שלא התאפקתי וכשהיה מוכן שמתי חתיכות בשר בפיתה ואכלתי. והטעם,אחחחחחח הטעם כמו שאמורים חבל"ז.

מקווה שתהנו גם אתם.

ואם בא לכם לדעת כמה קלוריות למנה כנסו ל- http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/2623


המצרכים ל- 8 מנות:

1 ק"ג בשר כתף/ראש (אני אוהבת להשתמש בראש)

3 תפוחי אדמה

3 גזרים

1/2 לימון פרוס עם הקליפה שלו

3 לימון פרסי

6 שיני שום שלמות

מלח

1 כפית פלפל אנגלי טחון

1 כפית אבקת קארי

2 כוסות מים


אופן ההכנה:

- לחתוך את הבשר לקוביות.

- את תפוחי האדמה והגזרים לחלק לרבעים.

- לחמם בסיר שמן ולהכניס את קוביות הבשר ולטגן קלות משני הצדדים.

- להכניס את תפוחי האדמה,הגזרים והשום ולערבב.

- להוסיף את שני סוגי הלימונים, לתבל ולהוסיף מים.

- להביא לרתיחה ולהנמיך לאש בינונית. לבשל שעתים עד לצמצום רוב הנוזלים.

- מתאים להגשה עם אורז לבן/קוסקוס.



הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת