00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

כרובית בטחינה וגם פירגון לבלוג חדש

כרובית בטחינה וגם פרגון לבלוג חדש

 

מנת פתיחה נהדרת של כרובית אפויה עם טחינה משובחת והרבה פטרוזיליה ,מנה מעולה מהמטבח הערבי גלילי . אמנם אין במנה שום חדשנות כשהיא עולה על השולחן אבל מסתבר שכמו הרבה דברים ישנים  ונוסטלגיים תמיד משאירה טעם נהדר בפה .   

כרובית טרייה ,טחינה משובחת והדגש על משובחת כמו טחינת היונה והרבה פטרוזיליה ויש לכם מנה מהאגדות .

 בסוף הרשומה גם המלצה לבלוג אוכל חדש שנולד .

 

הכנה

 

כרובית טרייה מפורקת לעלים ולאחר שחתכנו את הגבעול הקשה שמתחת לפרח , לחלוט את

פרחי הכרובית במים רותחים כ 3 דקות . להעביר את הכרובית לאחר סינון המים לתבנית

אפיה ולתבל
במלח , פלפל שחור ,כמון וכורכום . להזליף מעל שמון זית בנדיבות  ולצלות בתנור

בחום של 200 מעלות עד השחמה נאה .

 

טחינה – אני משתמש בטחינת היונה משכם , ניסיתי את כל סוגי הטחינה ואין ספק שטחינת

היונה היא המשובחת שבין הטחינות . טחינה לבנה עם טעם עז של שומשום גם לאחר

דילולה .
מערכת היחסים בין הטחינה הגולמית המים והלימון היא פשוט עניין של התנסות עד

לקבלת טעם
ומרקם אהוב . אני תמיד מתחיל את ההכנה עם הוספת מיץ מלימון אחד טרי אל

הטחינה תוך כדי ערבוב והוספת מים קרים . מערבב היטב עד קבלת מרקם אחיד ונטול

גושים . במידת הצורך מוסיף עוד מעט מים או לימון לפי הטעם אבל לא להגיע למצב של

טחינה נוזלית מידי שמאבדת את טעמה .

לתבל עם מלח , פלפל לבן ושום כתוש .  טחינה שיצאה נוזלית מידי ניתן לתקן ע"י הוספת

טחינה גולמית .

בהגשה לרפד את צלחת ההגשה עם פטרוזיליה קצוצה , לסדר מעל את פרחי הכרובית

, ולפזר שוב
פטרוזיליה , לצקת מעל את הטחינה בנדיבות  ולפזר שוב פטרוזיליה ואפשר

להוסיף גם צנוברים קלויים .

 

 

ועכשיו נעבור לחלק של הפרגון שבו אני מידי פעם חושף בלוגי אוכל חדשים וצעירים ומעלה

אותם לבמת
הבלוג שלי כדי לעזור להם בשלב החשיפה .

 

והפעם הבלוג  " ללקק ת'תות " בלוג חדש ,צעיר ומבטיח עם מתכונים מרעננים וחדשים .

אתם מוזמנים לבקר שם ובטוח שלא תתאכזבו . 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

26 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת