00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

קבב רומני - מיטיטיי

15/06/2012

מיטיטיי – קבב עם געגועים

 

קיבלתי פתאום התקיף געגועים למיטיטיי הקבב הרומני המסורתי  ,הכוכב של המסעדות הרומניות של פעם .

מסעדות עממיות  ששכנו במקומות מסורתיים כמו במורד רחוב אילת בואכה יפו , בעיר התחתית של חיפה  

או בצומת וולקן ליד בתי הזיקוק בחיפה .

 

מתגעגע לימים ההם , לריחות החציל הקלוי , ריחות השום והגריל המעלה עשן ספוג בריחות בשר צלוי .

מסעדות פשוטות נטולות עיצוב , שולחנות פורמייקה קטנים עם מפות פלסטיק משובצות
אדום לבן .   

בכניסה מקרר הוויטרינה  עמוס מגשים מלאים בכל טוב ....מלפפונים מוחמצים בייתים ,
כרוב כבוש ,

דגי מטיאס מלוחים , כבד קצוץ עם בצל , חצילים קלויים נטורל עם הרבה בצל , רגל קרושה מרטטת בגאווה ,

סלסלות עמוסות  פרוסות עבות של לחם שחור , מרק צ'רבה עם קציצות בשר קטנות והמשקה המרענן

שפריץ שהוא סודה מבקבוקים של פעם מהולה ביין .

וכל ההקדמה הרומנית הזאת באה כדי שנכנס לאווירת ההכנה של המיטיטיי הקבב הרומני

 את המתכון קיבלתי מהקצב שלי ,בן למשפחה שניהלה  את אחת ממסעדות הגריל הידועות של שנות ה70 .

חומרים

1 ק"ג בשר בקר ( צוואר או צלעות או פלדה ) משולב עם 15-20%  שומן

השתמשתי בבשר צלעות ו 15% שומן טחון פעם אחת .

8-10 שיני שום כתושות

1.5 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור

אפשר להוסיף פפריקה מתוקה

1.5 כפיות סודה לשתייה

1/2 כוס מי סודה

1 בצל בינוני קצוץ דק .

הכנה

יש לערבב את חומרי התערובת וללוש אותם היטב עד קבלת עיסה אחידה .

להכניס את עיסת הבשר למקרר למשך לילה .

ליצור מהתערובת קציצות בשר ארוכות אבל לא להדק אותן מידי על מנת שיוצרו קציצות אווריריות

במשך הצלייה ,  הצלייה בתנור בחום גבוה עד השחמה קלה וסיבוב מידי פעם של הקבב . 

להקפיד על צלייה קצרה על מנת שהבשר יישאר עסיסי  .

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת