00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

קבבונים וחצילים ברוטב עגבניות

קבבונים וחצילים ברוטב עגבניות

 

 

" אבא, תמונות יפות. אבל לא יכולות להמחיש כמה שזה באמת טעים! ללא ספק אחת המנות המוצלחות שלך :)   "

 כך כתבה לי ביתי שרון לאחר שאכלה אמש את המנה הנהדרת .

מנה שבנויה מקבב בולגרי שניצלה בתנור , פרוסות חציל בלאדי מטוגנות ורוטב עגבניות טריות שמחבר ביניהם ויוצר

מנה מעולה של קבבים וחצילים ספוגי רוטב עגבניות טריות  . הקבבים והחצילים הוכנו כמובן כל אחד בנפרד  והוספו

אל הרוטב לבישול קצר לספיגת טעמים .  

 

קבב

 השתמשתי בקבב הבולגרי המעולה של איטליז בורצ'ו מיפו ( שד' ירושלים 65 ) , קבב

בולגרי אמיתי עם מרקם בשרי דחוס ,קבב שמרגישים היטב את טעמו הבשרי .

עיצבתי את עיסת הקבב לכדורי בשר עגולים קטנים וצליתי בתנור בחום של 200 מעלות

עד השחמה קלה ,

 

חצילים

השתמשתי בחציל בלאדי , חציל נהדר שבשרו לבן להפליא ונטול גרעינים . טוגן בשמן עד השחמה

משני צידיו והונח על נייר סופג . 

 

רוטב העגבניות

8 עגבניות טריות מגורדות

2 בצלים קצוצים דק

1פלפל אדום חריף חתוך לטבעות

4 שיני שום קצוצות דק

1 רסק עגבניות קטן

צרור פטרוזיליה קצוצה

1 כוס מרק עוף

1 כף סוכר

מלח , פלפל שחור

2 כפות פפריקה מתוקה

מעט בהרט

 

לטגן את הבצלים הקצוצים בשמן זית יחד עם הפלפל החריף , כשהבצלים נעשים שקופים

להוסיף את שיני השום ולערבב היטב עד מריחים היטב את ריח השום .

מוסיפים את שאר הרכיבים ,מתבלים לפי הטעם ומביאים לרתיחה . מנמיכים לאש נמוכה ומבשלים

כ 20 דקות ובוחשים מידי פעם .  

 

מכאן אפשר להמשיך ב 2 אפשרויות הגשה

 

אפשרות  ראשונה - המשך בישול של הקציצות והחצילים ברוטב

כשהרוטב מוכן להוסיף לסיר את פרוסות החציל וכדורי הקבב לבישול קצר של כ 10 דקות

על אש נמוכה , חשוב לא לערבב את המרכיבים בסיר על מנת שפרוסות החציל לא ימעכו ויישארו  שלמות. 

 

אפשרות  שנייה

חיבור של כל המרכיבים בצלחת , סידור פרוסות חצילים ,מעל החצילים להניח את הקבבונים ולצקת

מעליהם 
את הרוטב .

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

37 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת