00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

MicGadjet

קרקרים חיטה מלאה ולחם כוסמין מלא - קמחי הרדוף



** רשומה פרסומית עם מתכונים שווים  **


בתקופה האחרונה אני בתהליכים של ירידה במשקל וכל ענייני הבישול, בעיקר אפייה ובמיוחד אפיית לחמים משתדלת לדחוק הצידה, בטח שמתם לב שהפוסטי האוכל שלי התמעטו לאחרונה. לא כל-כך רוצה לדבר על התהליך שאני עוברת מפני שבסה"כ אני רווית כל-כך הרבה כשלונות, שהפעם החלטתי לקחת את זה לאט ובטוח, ובעיקר כל יום ביומו... וההצלחות הקטנות בכל פעם דוחפות קדימה להמשיך.
כשפנו אלי להשתתף בפעילות הקמחים של הרדוף דיי התלבטתי מצד אחד מה אני צריכה כרגע להיכנס לאפייה זה הרי עקב אכילס שלי ומצד שני דווקא קמחים "בריאים" אולי שווה לנסות, נירשמתי ולאחר מכן ניסיתי לבטל אבל כבר היה מאוחר מידי... החבילה הגיעה לידי...

טוב מה עושים? עושים! דווקא קמחים טובים, מלאים, אורגניים אפילו יכולה לאכול מעט ממה שאכין. לכן יצאתי לדרך...

על יתרונותיו של הקמח המלא כבר אין צורך לדבר לדעתי "...קמח מלא מכיל את גרעין החיטה השלם, כפי שמגיע אלינו מן הטבע, כולל הנבט והקליפה. בתוך הנבט מצויה תמציתו של הצמח השלם והוא מכיל שפע ויטמינים. בקליפה, הנקראת גם סובין, מצויים הסיבים התזונתיים, מינרלים כגון: מגנזיום,זרחן,ברזל,אבץ אשלגן וחלבונים.  לסיבים התזונתיים חשיבות רבה בתזונה ומניעת מחלות ובראשם סרטן המעי הגס ששכיחותו בארץ היא גבוהה. הסיבים מסייעים בחילוף החומרים, נותנים תחושת שובע לאורך זמן וכן משתתפים באיזון הסוכר בדם (בכך שהם נכנסים לדם באופן מתון ובכך מעכבים הפרשת אינסולין) ובסילוק רעלים ושומנים רעים מגופנו כ-כולסטרול וטריגליצרידים..." (לקוח מאתר מאמרים).

טוב מספיק פטפטת לעבודה... 
ראשון השתמשתי בקמח המלא, אותו אני מכירה כבר ואוהבת. בד"כ כשהייתי אופה משהו עם קמח מלא זה היה תמיד בשילוב של קמח לבן אבל הפעם ניסיתי ללכת על כל הקופה והכנתי קרקרים מלוחים רק מקמח מלא. אני אומרת לכם יותר פשוט מזה אין!

קרקרים מלוחים - קמח מלא
בערך 30 קרקרים קטנים

המרכיבים
1 ו- 1/4 כוס קמח מלא
1/2 כוס שומשום 
1 כפית מלח
4-5 כפות שמן זית
1/2 כוס מים

 קולים את השומשום במחבת ללא שמן!, זהירות לא לשרוף... ומצננים.
 מכניסים למעבד מזון את הקמח, המלח, השומשום ושמן הזית ומערבלים בפולסים, לחיצות קצרות.
 מוסיפים מים בהדרגה, כף אחרי כף עד שהבצק מתגבש.

 אפשר כמובן גם להוסיף טעמים כמו פסטו, רוזמרין, גרעינים למיניהם ועוד... אם מה שהוספתם נוזלי להוריד מכמות המים ואם לא נוזלי להוריד קצת מכמות הקמח. הבצק צריך להיות יציב ונוח לרידוד.

 מרדדים את הבצק בין שני דפי אפייה, לעובי דק כ-1/2 ס"מ.
 יוצרים את הקרקרים עם גלגלת.

 מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ-20 דקות. לאחר מכן מנמיכים את החום ל-100 מעלות ומשאירים עוד 10 דקות עד לייבוש.

הקרקרים טעימים, לא כבדים מידי, אני הכנתי אותם קטנים אך בהחלט ניתן לעשות אותם גדולים יותר.

זמן הכנה: 10 דקות.
דרגת קושי: קלה מאד מאד.


הכוסמין (SPELT) הינו אחד מחמשת מיני הדגן (חיטה, שעורה, שיפון, שיבולת שועל וכוסמין), הכוסמין עשיר בחלבון, בסיבים תזונתיים, הוא דל- גלוטן (חלבון החיטה) ולכן קל לעיכול למי שרגיש לגלוטן, אך אינו מתאים לחולי צליאק.  עם קמח הכוסמין אני עובדת כבר דיי הרבה זמן, הרבה נסיונות עשיתי איתו, היו כשלונות רבים היו גם כמה הצלחות אבל הלחם הזה היה המוצלח מכולם! 


לחם כוסמין מלא (כיכר אחת)
בשביל הלחם הזה יש להתארגן מראש! הכנת הסטארטר והשהייתו כ- 4-5 שעות.

המרכיבים
לסטארטר: 
1 כוס קמח כוסמין
כפית שמרים יבשים
חצי כוס מים
לבצק:
3-4 כוסות קמח כוסמין
1.5 כפיות מלח
1 כף שמרים
5 כפות שמן זית
1.5 כוס מים
1 כף דבש

 להכנת הסטארטר בקערה לערבב את הקמח והשמרים ולהוסיף את המים בהדרגה עד לקבלת מרקם אחיד. להשהות את הסטארטר כ- 4-5 שעות, כמה שיותר טוב.

 מנפים 3 כוסות קמח לקערת המיקסר. תהליך הניפוי חשוב מאד לאוורור הקמח, בעיקר כשמדובר בקמחים מלאים שמטיבעם דחוסים יותר. 
 מוסיפים את המלח, השמרים והדבש ומתחילים בלישה, מוסיפים את המים בהדרגה.
 הקמח שותה מהר מאד את המים, כך שאם התערובת נעשית מיימית יש להוסיף בהדרגה קמח, כף אחרי כף עד לקבלת מרקם אחיד של בצק. הבצק עדיין נשאר נוזלי יותר מבצק שמרים רגיל.

 מתפיחים את הבצק עד להכפלת נפח.
 מעבירים את הבצק למשטח מקומח היטב! הבצק עדיין דביק והוא גם ישאר כך, עבודה על משטח מקומח תעזור מאד. לשים טוב את הבצק ומוציאים ממנו את האוויר.
 יוצרים כיכר ומעבירים לתבנית עם נייר אפייה מעט משומן ומתפיחים שוב כ- 20 דקות.

 מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות לכ- 40-45 דקות.

ET VOILA... איזה ריח בבית, איזה יופי של כיכר לחם. 



זמן הכנה: 30 דקות (ללא זמן שהיית הסטארטר כ- 4-5 שעות, וללא זמן אפייה 40-45 דקות).
דרגת קושי: בינונית.


פרוסת בריאות לחם כוסמין מלא, מריחה קלה של טחינה תוצרת בית (עכשיו כשמחפשת לשים לכם קישור לטחינה שלי רואה שלא העלתי מתכון שלה... יתוקן במהרה), ירקות קלויים, מטבוחה (ללא שמן!) כמה טעים!! מישהו מצטרף?

זהו זה, היתה לי התנסות מוצלחת ונעימה, הקמחים של הרדוף נוחים והאיכות מאד מורגשת!

ולי מאחלת להמשיך בפרוייקט הארוך והמפותל שלקחתי על עצמי, המלווה בהרבה שינויים לקחת כל יום ביומו!! הרבה בריאות לכולם!





הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

43 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל mic1511 אלא אם צויין אחרת