00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סבתא מבשלת וגם...סורגת

עוף בקוקי עם מנגו חרדל ודבש

 
אם הספקתם להכיר אותי קצת, אתם יודעים שאני מאד מאד אוהבת  מתכונים של מינימום עבודה, מקסימום תוצאה.
האמת זו כבר בדיחה אצלנו בבית, כשכלתי אומרת על משהו שזה טעים, היא מיד מוסיפה, כשהיא מביטה עלי, כן אני יודעת, ממש כלום עבודה וצוחקת.
 
אז בסופ"ש היינו רק שניים וממש לא התחשק לי לבלות שעות במטבח, ונזכרתי ששמרתי לי מתכונים של על השולחן לעוף בקוקי, חיפשתי את המתכון וראיתי שיש לי כמעט את כל המצרכים בבית ושמחתי מאד.
במתכון המקורי צרוך תרכיז של פריגת תפוזים, לי היה בפריזר חצי קופסה של תרכיז פריגת מנגו והשתמשתי בו.
יצא טעים, העוף היה שחום מאד והרוטב התלווה נהדר לאורז. הכנסתי בהמשך גם שקית קוקי עם ירקות והיתה יופי של ארוחה לסופ"ש, בלי הרבה מאמץ.
 
דרך אגב נראה לי שילדים יאהבו מאד את העוף הזה, הוא יוצא שחום, רך ומתקתק.
 
 
 
מערבבים היטב את כל חומרי המשרה בקערה עמוקה.
 
 
 
מוסיפים את הכרעיים החצויות לקערה ומערבבים כדי שכל העוף יכוסה במשרה.
 
 
 
שופכים את כל תכולת הקערה לשקית קוקי, וסוגרים עם סוגר רב פעמי (לא הסוגר של הקוקי) מעבירים למקרר להשריה של כמה שעות, וכל חצי שעה מערבבים כך שכל החלקים יהיו בתוך המשרה.
 
 
 
לאחר השריה של כשעתיים מעבירים את שקית הקוקי לתבנית, מורידים את הסוגר הזמני וסוגרים בקצה עם הסוגר שמצורף לשקית הקוקי, מרווחים את העוף בשקית, מחוררים מעט את השקית בעזרת קיסם, ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות לשעה וחצי.
 
עוף בקוקי עם מנגו, חרדל ודבש
 
המצרכים:
4 כרעיים של עוף מחולקות
 
למשרה:
3 כפות שמן זית
2 כפות גדושות תרכיז מנגו קפוא פריגת (אפשר גם תפוזים)
1 כף חרדל דיז`ון גרגרים
1 כף גדושה דבש
4 כפות רוטב סויה
2 שיני שום כתושות
 
ההכנה:
מערבבים בקערה עמוקה את כל חומרי המשרה ומעבירים לתוכה את חלקי העוף. מערבבים היטב כדי שכל העוף יצופה בחומרי המשרה.
 
שופכים הכל לשקית קוקי, סוגרים בסוגר רב פעמי (לא הסוגר המקורי של השקית) ומעבירים להשריה של כשעתיים במקרר.
בערך כל חצי שעה מנערים את השקית כדי שכל החלקים יהיו בתוך המשרה ויספגו ממנו.
 
מעבירים את שקית הקוקי לתבנית אפיה, סוגרים בקצה עם הסוגר המקורי, מפזרים את הבשר בתוך השקית בצורה מרווחת, מחוררים את השקית בעזרת קיסם ומעבירים לתנור שחומם ל-180 מעלות, לשעה וחצי או עד שהעוף שחום מאד.
אפשר מפעם לפעם לנער את השקית (בזהירות!!) כדי שהמשרה ירטיב את החלק העליון של העוף.
 
אני הגשתי עם אורז, יש המון רוטב נפלא ומתקתק שהולך נהדר עם אורז.
 
בתאבון
 
 
והמנה של בעלי בהגשה
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

24 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פנינה ט אלא אם צויין אחרת