00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

עוגת גבינה של פעם

05/05/2012

 

עוגת גבינה של פעם  

 

עוגת הגבינה של אמא שלי ,זאת העוגה שגדלתי עליה ,עוגה פושטית של שנות הצנע והפשטות עוגה פשוטה 

שהוכנה  מגבינות זולות ובסיסיות .
ברור  שהמתכון הוא לא המצאה של אימי וזאת העוגה שהייתה אז כמעט

בכל בית  .
זאת העוגה שאימי הייתה מכינה לחברותיה  שהיו באות פעם בשבוע לשחק קלפים .

 זוכרים את טולה , בז'זינה  וזושה  ?   3 הפולניות מזהו זה ?  כך נראו בדיוק אמא שלי וחברותיה  כשישבו

במרפסת ,שיחקו קלפים על שולחן פורמייקה ירוקה  ולצידם המגש
עם עוגת הגבינה החתוכה לריבועים קטנים

בתוך מנז'טים מכוערים מנייר .

 ואני מוטי הקטן שכל כך אהבתי את העוגה גיליתי  פתאום התעניינות  רבה בקלפים של אימי כדי  לפלח כמה

קוביות מהעוגה האלוהית . 

 

הבצק

 חבילה קמח אסם תופח  קטנה + 3/4 כוס קמח רגיל

3/4 כוס סוכר

1 אשל

1 מרגרינה ( השתמשתי ב 200 גר' חמאה )

1 ביצה

1 סוכר וניל

 

תערובת הגבינה

500 גר' גבינת סקי

500 גר' גבינת טוב טעם

3 חלמונים

1/2 כוס סוכר

גרידת לימון אחד + מיץ

חבילה אינסטנט פודינג וניל

1/4 כוס חלב

מעט צימוקים

 

לערבב את כל חומרי הבצק וללוש עד קבלת בצק נוח ולא דביק .

1/3 מכמות הבצק לעטוף בניילון נצמד ולהכניס לפריזר לחצי שעה . 

את יתרת הבצק להכניס למקרר לחצי שעה .

 ביינתים להכין את תערובת הגבינות ע"י ערבוב כל חומרי  התערובת בקערה  .

 להוציא את הבצק ולשטח אותו בתבנית קפיצית 26 ס"מ משומנת היטב .

לצקת את תערובת הגבינות על תחתית הבצק ולשטח אותה .

להוציא את יתרת הבצק מהפריזר ולגרד אותה עם מגרדת גסה על תערובת הגבינות

עד כיסוי אחיד .

 

לאפות בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות למשך כ 40 דקות . 

להשאיר לצינון עוד כ 15 דקות בתנור עם דלת מעט פתוחה . 

לטעמי העוגה טעימה יותר לאחר 24 שעות במקרר כשהגבינה מוצקה .

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

60 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת