00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

לחמניות רומאיות – ciriola

לחמניות רומאיות – ciriola

 

אתם בטח מכירים את הדחף הבלתי נשלט להסניף את ריח בצק השמרים במיוחד כשמדובר בשעות האחרונות

של חג הפסח ולהבדיל מאלה שטרפו אתמול מופלטות אני העדפתי את הלחמניות הנהדרות האלה שנקראות ciriola,

לחמניות טיפוסיות לעיר רומא .
את הלחמניות הכנתי לפי המתכון של  magig  מלכת האוכל האיטלקי ובעלת

הבלוג        pastaghetti   אחד הבלוגים המרשימים והאהובים עלי

                      .

אעלה כאן את המתכון כמו שהוא מופיע בבלוג של מגי .

 

 מתכון ל-8 יח' צ'יריאולה


500 גר' קמח לחם מנופה

275 גר' מים פושרים

25 גר' שמן זית

10 גר' שמרים יבשים

10 גר' מלח

1 כפית מאלט (או דבש או סילאן)

בקערית לשים את השמרים, המאלט ו-75 גר' מים פושרים, לערבב ולהניח ל-10 דקות.

בקערת המיקסר לשים קמח, מלח, שמן זית ולערבב מעט. להוסיף את תערובת השמרים המותססים

ולהתחיל להוסיף מים בהדרגה. להתחיל ללוש במהירות איטית, עד שמוסיפים את כל כמות המים.

ללוש במהירות בינונית במשך 20 דקות, הבצק רך למדי וזה בסדר, זה המרקם שצריך להיות.

לשמן קערה גדולה ולהעביר את הבצק לקערה המשומנת. לכסות את הקערה בניילון נצמד ולהניח

להתפחה במשך שעתיים.



לקמח היטב משטח עבודה ולהעביר את הבצק למשטח. בעזרת מרית או סכין חדה לחתוך את הבצק

ל-8 חלקים שווים עד כמה שניתן (ניתן גם לשקול, כל חלק כ-100 גר').

להניח ל-10 דקות. פעולה זו מאפשרת הרגעת הגלוטן ועיבוד קל יותר.

להוסיף קמח על משטח העבודה, לרדד כל חלק לעלה אובלי באורך כ-15 ס"מ. לגלול את העלה מאחד

הקצוות הצרים יותר לגלילה. להניח את הגלילות בתבנית מרופדת בנייר אפיה, כשפני התפר כלפי מטה.
 
לכסות את התבנית במגבת מטבח נקיה ולהניח להתפחה ל-45 דקות ובינתיים להדליק תנור אפיה

ל-190 מעלות. 

לבצע חתך בסכין חדה לאורך פני ה-Ciriola, ממש באמצע. לאפות כ-20 דקות או עד שהלחמניות

חומות-זהובות. לצנן על רשת.

 

 תודה למגי על המתכון הנהדר

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

13 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת