00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סבתא מבשלת וגם...סורגת

דג סול ממולא בפטריות ומוקרם בתנור

 
תמיד אני שמה תמונת פתיחה אחת אבל הפעם פשוט לא יכולתי להחליט איזו מהשתיים לשים ולכן שמתי את שתיהן.
 
 
לא יודעת מה אתכם אבל אני לא מסוגלת להסתכל יותר אחרי השבוע האחרון על בשר מכל סוג שהוא, אז הבוקר קמתי וחשבתי מה אני מכינה לנו לצהריים להיום ולמחר? פתחתי את הפריזר ומצאתי חבילה של פילה סול, טוב התחלה לא רעה אבל ממש ממש לא התחשק לי טיגונים, הספיק לי החג הזה להרבה הרבה זמן.
פתחתי את המקרר והתחלתי לבדוק מה יש, מצאתי קופסה כפולה עם 2 סלסלות של פטריות שמפניות ופורטבלו, גם חצי קופסה של חלב קוקוס שנשארה מהקינוח של ליל הסדר הסתכלה עלי בעצב, מיד נדלקה לי נורה כמו בקומיקס והחלטתי שהקרשים האלה פשוט מושלמים למילוי וכבר התרקם לי משהו בראש.
מיד ניגשתי לביצוע ומה אגיד לכם, יצא כל כך טעים ומיוחד.
 
 
 
קוצצים דק בצל אחד אדום גדול, 2 גבעולים של סלרי אמריקאי וגזר אחד קטן
 
 
מתה על הצבעים של השלישיה הזו. מטגנים עד לריכוך במעט שמן זית.
 
 
מוסיפים 2 שיני שום קצוצות דק וממשיכים לטגן עד שעולה ריח השום.
 
 
מוסיפים למחבת מעט חמאה וכשהיא נמסה מוסיפים את הפטריות. מטגנים עד שהפטריות מתרככות, מוסיפים 1/4 כוס יין לבן ומטגנים עד שהיין מתאדה, ממליחים ומפלפלים, מוסיפים חופן של פטרוזיליה קצוצה ומניחים בצד לצינון מוחלט.
 
 
מניחים את הקרשים הקפואים של הדג בתבנית, מוסיפים להם מי ברז וחומץ ונותנים להם להפשיר בשקט.
 
 
לאחר שהדגים הפשירו והמלית התקררה, שוטפים היטב את הדגים וסוחטים אותם בין דפי נייר סופג מהנוזלים.
מניחים כף מלית על הצד הרחב של הדג ומגלגלים כמה שיותר הדוק.
 
 
תוקעים קיסם שיחזיק את הקונסטרוקציה ומעבירים לתבנית מרוססת בשמן. מפזרים מסביב ומעל הדגים את מה שנשאר מהמלית.
 
 
מערבבים את כל חומרי הרוטב ושופכים בזהירות מעל הכל. עוטפים בצורה הדוקה בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות ל-40 דקות. אחרי 1/2 שעה להוריד את נייר הכסף וב-5 דקות האחרונות להפעיל את הגריל.
 
דג סול ממולא בפטריות ומוקרם בתנור
 
המצרכים:
חבילה דג סול קפוא (אני השתמשתי ב-8 פילטים)
1 בצל אדום גדול חתוך לקוביות קטנות
2 גבעולי סלרי אמריקאי חתוכים לקוביות קטנות
1 גזר קטן חתוך לקוביות קטנות
2 שיני שום קצוצות דק
1 סלסלה פטריות פורטבלו חתוכות לקוביות
1 סלסלה פטריות שמפיניון חתוכות לקוביות
1/4 כוס יין לבן
חופן פטרוזיליה קצוצה דק
שמן זית
מעט חמאה
מלח
פלפל שחור גרוס גס.
 
לרוטב:
1 קופסה שמנת לבישול 10%
1/2 פחית קרם קוקוס
1/2 כוס יין לבן
2 כפיות חרדל גרגרים
2 כפיות א.מרק פטריות
1/2 כפית חזרת לבנה מגוררת
מלח
פלפל שחור גרוס גס
מעט אגוז מוסקט מגורר.
 
ההכנה:
במחבת רחבה שמים מעט שמן זית, מוסיפים את הבצל, הסלרי והגזר ומטגנים עד לריכוך.
מוסיפים את השום ומטגנים עד שמתחיל לעלות ריח השום.
מוסיפים חתיכה חמאה וממיסים, מוסיפים את הפטריות ומטגנים תוך ערבוב עד שהן מתרככות.
מוסיפים את היין ומתבלים במלח ופלפל, מבשלים עד שהנוזלים מתאדים.
מוסיפים פטרוזיליה קצוצה מערבבים, מכבים אש ומניחים בצד עד שמתקרר לגמרי.
 
בנתיים שמים את הפילטים של הדג בתבנית שתכיל אותם ושופכים מעליהם מים+ חומץ ומשאירים כך עד להפשרה.
 
בקערה מערבבים יחד בעזרת מטרפה ידנית את כל חומרי הרוטב ומניחים בצד.
 
הרכבת המנה:
שופכים את המים מהדגים ושוטפים אותם היטב. סוחטים כמה שניתן מעודפי מים (בעזרת מגבות נייר).
 
מניחים פילה דג עם הצד הרחב קרוב אלינו ומניחים לרוחב הצד הרחב כף אחת של מלית. מגלגלים בצורה הדוקה ותוקעים קיסם שישמור הכל מחובר.
מניחים עם התפר למטה בתבנית משומנת בתרסיס שמן.
 
מפזרים מעל ומסביב לדגים את מה שנשאר מהמלית, שופכים בעדינות מעל הכל את הרוטב.
 
מכסים בצורה הדוקה את הכלי בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות לאפיה של 40 דקות.
אחרי חצי שעה להוריד את נייר הכסף לאפות 5 דקות בלי נייר ועוד 5 דקות כשהגריל של התנור מופעל.
 
אני הגשתי על פירה תפוחי אדמה ועם המון רוטב שהלך איתם בצורה מושלמת.
 
בתאבון
 
 
והמנה שלי עם המון המון רוטב טעים.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

20 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פנינה ט אלא אם צויין אחרת