00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

העוף של דודה נעימה

23/03/2012

העוף של דודה נעימה

 

העוף של דודה נעימה , כרעיים של עוף ממולאות בכל טוב עם הרבה טעם של המטבח העיראקי .

את דודה נעימה פגשתי לגמרי במקרה אצל שולה הקצבית שלי ,דודה נעימה אישה לא צעירה ,

חייכנית ונעימה( איך לא ) עם מבטא עיראקי כבד  כמו שמקובל אצלנו ברמת גן ...גם הקצבית

שלי עיראקית אסלית  אבל הפעם נדבר על דודה נעימה .

מה אתה מכין עם הכרעיים שאלה דודה נעימה...רוצה מתכון טוב ?  ..בטח עניתי לה ..מת על מאכלים

כאלה של דודות מבוגרות ..כל כך טעים...

ודודה נעימה דיברה על כרעיים של עוף ממולאות אורז , כבדים ועשבי תיבול ברוטב עגבניות 

בטעמי המזרח .   

 

חומרים

4 כרעי עוף ( שוק + ירך )

1/2 כוס אורז

5-6 כבדי עוף

צרור עלי פטרוזיליה

1 בצל קצוץ דק

מלח

פלפל שחור

פפריקה מתוקה

בהרט

כמון

 

חומרי הרוטב

1 בצל קצוץ דק

4 שיני שום קצוצות דק

1 רסק עגבניות 200 גר'

1 פלפל ירוק חריף

2 כוסות מרק עוף

מלח

פלפל שחור

פפריקה מתוקה

פטרוזיליה קצוצה דק

 

הכנת המלית

לצרוב את כבדי העוף במחבת עם מעט מאד שמן עד השחמה קלה , להוציא ולהניח על נייר סופג .

לטגן את הבצל הקצוץ במעט שמן עד הזהבה .

לבשל את האורז מכוסה במים עד התרככות ולסנן את יתרת המים .

לקצוץ את הכבדים לקוביות קטנות .

להכניס לקערה את האורז המבושל , כבדי העוף הקצוצים והבצל המטוגן .

לתבל במלח , פלפל שחור ,  פפריקה מתוקה , בהרט וכמון

להוסיף את הפטרוזיליה הקצוצה ולערבב היטב את התערובת .

להניח בצד לספיגת טעמים .

 

הכנת הרוטב

לטגן את הבצלים במעט שמן עד שקיפות להוסיף את הפלפל החריף ושיני השום ולבחוש כמה

דקות
עד שמרגישים היטב את ריח השום .

להוסיף את רסק העגבניות הפטרוזיליה ומרק העוף , לערבב ולהוסיף את התבלינים .

להביא לרתיחה ולהמשיך לבשל עוד כ 10 דקות על אש נמוכה .

 

מילוי העוף

יש להכין את העוף למילוי ע"י הפרדה בזהירות של חלק מהעור שמכסה את השוק ואת הירך .

יש ליצור מעיין כיס ע"י החדרת האצבעות מתחת לעור , יש לבצע את הרחבת הכיס בזהירות

על מנת שהעור לא ייפרד לגמרי מהעוף .

למלא את הכיסים שהכנו בתערובת המוכנה ולדחוס אותה היטב פנימה , כמה שנצליח לדחוס

יותר מהמילוי כך נהנה יותר בזמן הארוחה .

יש לסגור את הכיסים התפוחים בעזרת קיסמים כדי למנוע בריחת התערובת בזמן הבישול .

( הכיסים הממולאים מתנפחים מאד בזמן הבישול ) .

 

יש לצקת מעט מהרוטב המוכן לסיר רחב ושטוח שמתאים גם לתנור .

 לסדר את כרעי העוף הממולאים בסיר ולצקת את יתרת הרוטב מעל .

להביא לרתיחה ולבשל כחצי שעה עד שעה על אש נמוכה , להעביר לתנור לעוד שעה בחום

של 180 מעלות , את 10 הדקות האחרונות בתנור ללא המכסה להשחמה סופית של העוף . 

 

העוף יוצא שחום מבחוץ ,נימוח וספוג טעמים נהדרים ,המלית מדהימה וכבדי העוף

מתחברים נהדר לאורז .

מנה מהסרטים

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

15 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת