00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

חצילים – המעטפת הטעימה ביותר לבשר

17/03/2012

חצילים – המעטפת הטעימה ביותר לבשר

 

שרון ביתי הצעירה מהווה עבורי המדד לאוכל טעים ,טוב,נחמד...אבא..כבר עשית דברים יותר טעימים .. או ממש..אבל

ממש טעים ... . הפעם כשטעמה את הבשר עטוף החצילים ברוטב האדום אמרה לי .....

" אבא , מנה שגובלת בגאונות " ...מי ? אני ?   שאלתי אותה ..לא אבא , " זה החיבור בינך לבין החצילים " ..

האמת ? אחד החיבורים המדהימים של בשר , חצילים ורוטב אדום .

מתכונים ושילובים של בשר וחצילים ברוטב עגבניות קיימים בהרבה מטבחים ים תיכונים ותמיד הם יוצאים

מוצלחים ביותר . ההצלחה של החיבור היא שכל אחד משלושת המרכיבים שומר על טעמו

ולא מאבד עצמו לטובת מרכיב אחר וכל נגיסה מפתיעה בטעם של מרכיב אחר . 

 המנה בנויה על חצילים שקליתי בתנור , תערובת בשר שתובל בתיבול מזרחי ,רוטב עגבניות טריות שבושל

בנפרד  , חיבור המרכיבים  והחימום הארוך בתנור .

 

חצילים  

 3 חצילים מזן בלאדי   

לחתוך את החצילים לפרוסות דקות , להניח בתבנית , לרסס במעט שמן קנולה משני צידי החציל ,

לקלות בתנור שחומם ל200 מעלות . לקלות עד השחמה קלה , להפוך את פרוסות החציל להמשך

השחמה . ניתן כמובן במקום קלייה בתנור  לטגן את פרוסות החציל . להניח את  פרוסות החציל על

ניר סופג .

 

תערובת הבשר

 800 גר' בשר בקר טחון

1 בצל קצוץ דק

צרור פטרוזיליה קצוצה דק

2 ביצים

4 שיני שום כתושות

מלח , פלפל שחור

פפריקה חריפה

פפריקה מתוקה

בהרט לקציצות  

 לערבב את כל חומרי תערובת הבשר  היטב עד קבלת עיסה אחידה ולהניח לחצי שעה לספיגת טעמים.

 

רוטב העגבניות

 6 עגבניות טריות בשלות .

1 בצל קצוץ דק

4 שיני שום

1 רסק עגבניות 200 גר'

2 כוסות מרק עוף

מלח , פלפל שחור

פפריקה חריפה

פפריקה מתוקה .

1 כף סוכר

 

לטגן את הבצל במעט שמן עד שקיפות , להוסיף את שיני השום הכתושות , לערבב היטב

ולהוסיף את העגבניות שגירדנו , רסק העגבניות ומרק העוף . להביא לרתיחה קלה ולהנמיך לאש קטנה .

לתבל בנדיבות ולהוסיף את הסוכר . לבשל על אש נמוכה כ 20 דקות ללא מכסה .

ליצור מתערובת הבשר קציצות לא גדולות מידי בצורת גלילים , להניח על פרוסות החציל ולגלגל את פרוסות

החציל על הבשר תוך כדי הידוק הבשר . לסדר את  הגלילות בסיר רחב ושטוח שמתאים  לחום תנור ולצקת

מעל את הרוטב שבישלנו קודם . לפזר מעל מעט פטרוזיליה ולהכניס לתנור שחומם ל180 מעלות למשך

כשעתיים . מידי פעם יש להרטיב את הגלילות עם הרוטב .

הבישול הארוך הופך  את החצילים לנמסים בפה ואת הרוטב לסמיך וחזק בטעמים .

תודה לכולם

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

48 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת